23 април 2010 г.

Подкрепете прозрачността в държавата

Корупцията и прахосването на държавни пари не може да се ограничат с популизъм и кадрови промени, а с прозрачност и анализ на ползите и разходите. Ако искате да дарите пари за смислена кауза можете да подкрепите кампанията на Института за пазарна икономика "Разходите на българската държава" като изпратите SMS с текст DMS IPI на единен дарителски номер 17 777 (за абонати на GLOBUL, VIVACOM и M-Tel). С всеки изпратен SMS дарявате 1.20 лв. с ДДС за по-ефективни държавни разходи и по-малко злоупотреби.

4 коментара:

  1. Това някакъв майтап ли е, Данчо? Понеже не е смешно.

    ОтговорИзтриване
  2. Малко е смешно облагането с ДДС, но иначе съвсем сериозно това според мен е една от малкото неправителствени организации с идеална цел, които са много полезни за всички, а повечето хора не знаят това. Затова се опитвам да популяризирам каузата им:
    http://ime.bg/bg/articles/nowa-kampaniq-na-ipi-razhodite-na-bylgarskata-dyrvawa/

    ОтговорИзтриване
  3. А дали българското общество е дорасло да разбере, че прозрачността е най-съществената мярка, за да не се допуска корупция. Нека приоритет на властта стане прозрачността в работата, така ще им вярваме повече в добрите намерения. Резултатите от мярката също няма да закъснеят. Да, но да принудим и властта по-упорито да работи за тази кауза.

    ОтговорИзтриване
  4. Аз подкрепям идеята, като пуснах SMS

    ОтговорИзтриване