29 април 2010 г.

Борисов за успехите, приватизацията и данъците

Ето някои икономически акценти от днешното интервю на БНТ с премиера Бойко Борисов.

За успехите:
Ние успяваме да бъдем от най-добрите в Европа, да бъдем похвалени във всички доклади. Пуснахме еврофондовете, ще видите, че ще усвоим огромна част от тях в сравнение с 0,8% на предишните правителства.
За приватизацията и спортните зали:
Вашите колеги журналисти там ми зададоха въпроса, защо не спрете тази спортна зала? И аз им отговорих, че по време на управлението на Синята коалиция спортните зали бяха приватизирани – на различните партии, на Костов, на СДС. Бяха приватизирани или реституирани и София остана без спортна зала. Коя столица в света, пък било то и в криза, няма спортна зала? 20 години хората се молят в София да им направим зала и догодина на 1 август те ще имат красива, прекрасна, многофункционална, за хубост, зала в центъра на града. И затова им казах – мошениците, които провеждаха и раздържавиха Синя София, също са на вашия пасив.
За вдигането на ДДС:
В момента има много голяма отворена дупка в бюджета. Тя може да се запълни, само ако се увеличат приходите. Ако тези мерки, другите 60, във времето отлагат събираемостта, като временна мярка ние ще вдигнем ДДС.

Няма коментари:

Публикуване на коментар