13 април 2010 г.

Неволи с "Уникредит Булбанк" II

Случка 1
В "УниКредит Булбанк" имах разплащателна сметка с цел автоматично от нея да се изплащат дължимите суми за ток, вода, телефон и парно. Прибирам се вкъщи след едноседмична почивка и установявам, че няма ток. Звъня на ЧЕЗ и се оказва, че са го спрели, защото не е плащан. Съответно хладилникът не работи, а в него имаше ваксини за бебето на стойност 200 лева, които изрично ни предупредиха, че трябва да се държат в хладилник, иначе са безсмислени. Уверих се, че в сметката е имало достатъчно пари. Изпратих жалба до банката, в която обясних историята и исках обезщетение за причинените щети. След известно време получих отговор от банката, че според информационната им система... нямат такъв клиент. Според тях аз не съм им клиент, въпреки, че имам разплащателна сметка, дебитна карта, кредитна карта и ипотечен кредит в ТАЗИ БАНКА. За съжаление, тогава не си потърсих правата, защото не намерих време. А може би щяха да разберат, че съм им клиент, ако бях спрял да си изплащам вноските по ипотечния кредит...

Случка 2
Отидох в клона на "Уникредит Булбанк" на "Раковски" и "Аксаков", за да изтегля пари от сметката си за сделка с недвижим имот. Казаха, че не мога да изтегля повече от 5 хил.лв., защото към сметката има дебитна карта и заради това има седмични лимити. Тогава казах, че закривам сметката, да ми дадат парите. Оказа се, че това може да стане само в централния офис на банката. Подадох молба в централния офис, но там ми казаха, че не могат да ми платят веднага, трябвало да чакам една седмица, за да си взема парите. След 8 дни, точно в деня на плащане по сделката с недвижим имот, отидох пак в клона на "Раковски". Показах всички нужни документи и си поисках парите. Те отказаха, защото системата им не приемала операцията. Пробваха многократно и нищо. Казаха да отида друг ден. Аз им обясних, че парите ми трябват веднага. С проблема се заеха куп служители, включително шефа на клона, но накрая казаха, че не става и трябва да дойда друг ден. Тогава седнах и им казах, че ще чакам докато не ми изплатят МОИТЕ ПАРИ. Служителките се засуетиха и след два часа успяха да "излъжат" системата и си получих парите.

Когато възникна проблема с ипотечния ми кредит разказах на банковата служителка тези истории. Тя ме погледна подозрително и попита "А защо все на вас ви се случват?". Но скоро и тя се убеди, че проблемът е в банката. Всъщност тези неща не ми се случват само на мен. Разказвайки случките на приятели се оказа, че те са имали също проблеми с тази банка - при това става дума и за хора на високи позиции в международни финансови институции и БНБ, които са могли просто да се обадят на Левон Хампарцумян и да си решат проблема, но са проявили принципност и просто са се махнали от банката.

(Илюстрация: adamci, sxc.hu)

31 коментара:

  1. Tova,koeto vi se e slu4ilo e ni6to v sravnenie s moia slu4ai 1godina zaradi nomerata im ne mojeh da polu4a hasledstvoto si vuv valuta,tolkova izpatih ot tazi banka,4e prosto ne iskam podrobno da go opi6a.

    ОтговорИзтриване
  2. че кой нормален човек работи с тази банка!

    ОтговорИзтриване
  3. И аз имам проблеми с тази банка. Имам кредит. Редовно си плащам вноските, но последната се губи вече 14 дни не мога да открия къде останаха парите. Продължавам да ги търся

    ОтговорИзтриване
  4. няма толкова смешна банка!!!
    слава богу отървах се навреме с малки загуби!!!!
    не искам да чувам за тази мошенническа банка!!!

    ОтговорИзтриване
  5. И аз като клиен на същата банка съм разочарована от тях. Имах два лизинга към УниКредит, които погасих без никакъв проблем, и те сми ми предложиха малък заем и съответен погасителен план. На мн ми бяха нобходими средствата и се взползвах.. Сега съжелявам. Падежа ми е края на месеца, а още от 10-ти започвам да получавам заплашитлни СМС-и да си платя вноската незабавно защото в противен случей незнам си какво. Поради усложненото инансово положение в България в момента /криза/, ми се налжи да закъснея с вноската забележете 3 /три/дни, с което си навлякох около 1001 тел. обаждания и какви ли не глупости.
    Считам себе си за ителигентен и отговорен човек и не мисля, че е необходимо да получавам около 15 СМС-а на месец, които да ми напомнят че дължа пари на някоя банка. Аз си градя семейния бюджет и си зная разходите, които включват и перо банкови заеми.
    Така че ако случайно Вие забравите да си платите вноскат апо ипотеката - не се притеснявайте, ще видите, че всъщност те могат да са и много бързи в реакциите си, но само що се отнася до вземана на пари...

    ОтговорИзтриване
  6. "Всичките са маскари" /Алеко/ : навсякъде се оправдават със компутри, системи и пр., а могат
    да пишат на ръка и когато им "дойде" техниката да си ги въведат. И забележете това става във мирно време, без урагани,земетресения и даже терористи. Да се чуди човек как Йон Атанасов е произлязъл чрез България?!

    ОтговорИзтриване
  7. Аз още когато правиш опити да взема ипотечен кредит от тях ги усетих колко са зле, добре че спрях навреме. Може ли банков служител да бърка лева с евро и месеци и години? Може, ако работи в кредитния отдел на УниКредит Булбанк ;).

    ОтговорИзтриване
  8. Ами защо не си подадете оплакване в БНБ Банков надзор

    ОтговорИзтриване
  9. Здравейте ! Всички тези неволи с тая банка са нищо в сравнение с моите ..! По същият начин имах лизингови вноски които погасих,предложиха ми друг кредит..! При една от вноските ми която внесох чрез превод от друга банка /Тъй като тази няма офис в града в който живея/вноската изчезна ! Трябваше два пъти да им пращам молби и уверения и снимки на касовата бележка ,както и уверения от другата банка ,че съм внесъл вноската си /За моя сметка / накрая ми се обади някакъв дебил който се именуваше Стефанов от агенция за събиране на дългове ,на който тази банка е възложила да събере вноската от 54лв! Мутрата ме увери че ще ме посети и ще имам сериозни проблеми ,като ми изпрати и смс ,че идва да ми конфискува имуществото ..! Тъй- като имам здравословни проблеми,отидох и се оплаках в полицията ,след скандал с една служителка по телефона най- после ме убедиха че случаят е решен и ми се извиниха ..!Сега получавам СМС всеки ден ,понякога през 15мин.буквално ! Ако не дай си боже закъснея с един ден с вноските ,ми се обажда служителка която не се представя ,а направо започва да крещи неистово..! вече им затварям телефона си ,но нямам мир и спокойствие от тях ! Съветвам ви съвсем приятелски ,не работете с тези дебили от банка "Уникредит-Булбанк"Те не са от тази планета !!!

    ОтговорИзтриване
  10. и да се оплачеш на банковия надзор все тая. Имах проблеми с банка дск. банката поднесе своите извинения на други институции а на мен ми се изсмяха. така че е май истината на мафията,че са на линия да ти приберат паричките но си имаш главоболия,когато си ги искаш.

    ОтговорИзтриване
  11. Привет на всички!
    Мислех си да споделя за моите патила и тези на жена ми, съответно с Пиреос и ДСК, но така се ядосах пак, че няма да ми стигне вероятно час да ви разкажа..
    Пълна пародия..Както казват: ""Хамлет" на селска сцена"

    ОтговорИзтриване
  12. Вси4ки банки в българия са супер смешни. Имах сметка в булбанк казаха 4е са ми скимирали картата и ми зеха парите а имам доказателства 4е парите не са взети 4рез скимиране. Има други хора като мене и искам да се контактна с тях да се събереме група и да ходиме да си вземеме парите sasko12345@abv.bg mi e meila ako nqkoi ima sustiq problem kato moq da pishe i da vidime kak she si zemem parite

    ОтговорИзтриване
  13. Кредитните инспектори в "Уни Кредит Булбанк" също са подбирани на нивото на софтуера, с който работят. Мой клиент иска да си рефинансира кредита от тази банка и даде телефона ми на кредитния инспектор. Този човек, без да се представи, започна с фелдфебелски тон да ми заповядва какви отчети да му изпратя. Счетоводител от Пловдив съм, а клонът, в който работи анонимният инспектор е до Пешеходния мост.

    ОтговорИзтриване
  14. То да беше само тази банка. В ОББ на ул. "Оборище" например проблемите не са по-малко. Имах валутен влог там, трябваше да пътувам за чужбина с дъщеря си и ни трябваха карти виза електрон. В банката ни размотаваха около два часа, първо ми закриваха сметката, откриваха на дъщеря ми после отново откриваха ми откриваха(не разбрах защо трябваше да го правят), прехвърляха пари със съответните такси и отдръжки и попълвахме формуляри за въпросната карта, когато обаче отидохме да си получим картите служителката ни каза, че не сме подавали никакви молби за карта и трябва да попълним формуляри,(които обаче ние вече сме попълвали) и да чакаме още няколко дни, с които ние не разполагахме.Върнах се в къщи и си донесох екземплярите от нашите формулари, но те ми казаха, че при тях няма такива. Поисках да си изтегля парите но ми казаха, че мога да изтегля само една част, която ми беше недостатъчна, защото трябвало да пусна предизвестие за теглене и да чакам. Накрая стана грандиозен скандал, защото аз настоявах да ми изплатят парите,наредиха на охраната да ни изведе от банката, аз извиках съпруга си и с много разправии,нерви и чакане си получих парите, но трябваше да ги нося на ръка, което ми причини доста неудобства.

    ОтговорИзтриване
  15. Преди време, една позната на баба ми дойде да й помогна за да осъди същата банка, защото от 1000 долара, които синът й дал бяха останали само 50 след престой по сметка. Оказа се, че жената си е открила не депозит, а разплащателна сметка със солидна издръжка и така, сумата се е стопила. Или тя нищо не можеше да направи. Никой не беше предупредил горката възрастна жена, че с този вид сметка ще стане точно така! А тя разчиташе на тази сума за да се подпомага, защото пенсията й е 200 лева! Уви! Коментарът е излишен!

    ОтговорИзтриване
  16. "КРЕДИТИТЕ СЕРИОЗНО УВРЕЖДАТ ВАШЕТО ПСИХИЧЕСКО И ФИНАНСОВО ЗДРАВЕ"

    ОтговорИзтриване
  17. СТОЯН МАРИНОВ14 април 2010 г. в 12:13

    НЕ Е САМО ТАЗИ ЛОША БАНКА. ВИЕ СТЕ КЪСМЕТЛИИ, ЧЕ НЕ СТЕ РАБОТИЛИ С еКСПРЕСБАНК. НА МЕН МИ УДЪРВАЖА ЗА ЕДИН МЕСЕЦ ДВЕ ЕДНАКВИ ТАКСИ. КОГАТО ИМ ПОИСКАХ СМЕТКА МИ ЗАКРИХА ИНТЕРНЕТБАНКИРАНЕТО, ЗА ДА НЯМАМ ИНФОРМАЦИЯ. И НАКРАЯ СЕ ДЪРЖАХА ТАКА, ЧЕ ДА СЕ ПОЧУВСТВАМ ВИНОВЕН, ЧЕ ВИДЯХ ИГРИЧКАТА ИМ

    ОтговорИзтриване
  18. Хлевон Пърдицумян - честен арменец, който събира парите от евреите за да ги върне на българите:-)))
    (да не се бърка с Левон Харпацумян)

    ОтговорИзтриване
  19. Преди време когато Булбанк си беше отделна банка отивам в нея да си изтегля 500 лв от пост терминала. Не можело - картата не била от тях и за толкоз много пари трябвало да ги предупредя.
    Имам разплащателна сметка в Прокредит банк. Там също един път ми спряха тока, защото нещо се объркали в банката, но с хиляди извинения ми платиха таксата за присъединяване (не се бях сетил да кажа за хапчета в хладилника...)

    ОтговорИзтриване
  20. През всички банки съм минал и много кредити съм имал. И тази банка не е най-зле, даже е доста добре в сравнение с Пощенска и ОББ. ДСК са много добри, но служителите им са отврат. Може би всичко е на ниво клонове, защото в клона в Лом никога не се е случвало такова нещо. И съм закъснявал с доста вноски по ипотечния кредит и по лизинга и освен един СМС никой за нищо не ме е търсил. Веднъж обаче ми се наложи да си внеса вноската в София и каква неуредица видях......Абе и Булбанк и всички са маскари.

    ОтговорИзтриване
  21. А моята неволя в тази банка е следната: Искам да открия сметка на моя братовчед, който е в чужбина, на имам личните му данни, оставил ми е и сума, която да депозирам. Управителката на клона каза, че депозит "се открива само лично", на което аз възразих, тогава тя копира документите, записа телефоните ми и каза, че след консултация с ръководството ще ми съобщи за решението. Времето минава, притисната съм от срок за внасяне на сумата, а госпожата сигурно беше забравила това си задължение. Аз отидох в друга банка и открих сметката на името на братовчед ми без да ги информирам защо аз му откривам сметка. Имах чувството, че когато се откриваш и даваш информация, осрещната срана я "хваща шубето".

    ОтговорИзтриване
  22. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  23. Възмотен съм от Unicredit Bulbank.Преди 5 години
    изтеглих ипотечен заем като месечната ми вноска беше 261 Euro.Преди месец вноската ми достигна 324,50 Euro.Предоговорих заема и платих 550 Euro и сега ми идва писмо че пак ми вдигат лихвата.Това вече е прекалено.Това са рекет-мафиа.

    ОтговорИзтриване
  24. То и аз имах проблеми с тази банка,но я използвах да пращам превод по сметки към небанкова институция ТиБиАй.то не е писане на листчета,чакане на опашка и свиреп поглед на охраната върху мен.Аз ползвам услугите на Експрес банк(клон Враца-2) и смея да твърдя,че съм много доволен до момента от тях,обслужването е перфектно,при проблем ме изслушват внимателно и заедно решаваме проблема.

    ОтговорИзтриване
  25. Vsi4ki banki sa smotani.Az imax spestovna knijka ot baba mi.Tq gorkata (BOG DA Q PROSTI)si e otdelqla ot zalaka za da mi sloji v knijkata nqkoi lev,za vnu4eto za miloto.Da no ot banka DSK ne mislqt 4e moje i da ima takiva xora de si otdelqt ot zalaka za da spestqt.Otivam edin den da vidq dali ima ne6to v taz knijka(to ne bqxa denominacii maxat nuli slagat neznam si kvo i t.n.)i se okazva 4e s te4enie na vremeto sled kato sam navar6il palnoletie nikoi ne me e uvedomil za tova 4e minavat v edi kva si smetka koqto za vseki mesec mi vzimat taksa neznam si kolko za obrabotka na smetkata (pone taka mi kazaxa ot bankata)i taksata izqjda lixvata i dalja 2 leva za zakrivane na smetkata.Kato 4ux tezi lainarski gluposti im kazax:KAK NE VIE SRAM,BABA MI SI E OTDELQLA OT ZALAKA ZA DA SLOJI V KNIJKA ZA VNUKA SI A SEGA KVO MI KAZVATE DALJA 2 LEVA ZA ZAKRIVANE NA SMETKATA,DA VI EBA PUTKITE MAININI NA VSI4KI VI TUK V TA BANKA ZAPLUX GI I SI IZLEZNAX I DAJE MI OLEKNA (NE SAMO DJOBA)NE6TASTNICI TOVA SA TE BANKITE

    ОтговорИзтриване
  26. Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  27. Ае вие направете една банка и ще ви видя как ще я управлявате. Аз като не съм имал никви проблеми с УниКредит какво да кажа ?

    ОтговорИзтриване
  28. В страна с двоен стандарт на законите няма какво да се чудим на банките ни. С всяка година се приближаваме все повече до страните от третия свят.

    ОтговорИзтриване
  29. Здравейте,
    Това е да се информира широката общественост, че г-жа Grace Okowa, частен заем заемодателят има отвори финансова възможност за всеки, който се нуждае от никаква финансова помощ. Ние даваме заем при 2% лихва за физически лица, фирми и компании по ясен и разбираем начин и състояние. свържете се с нас днес, по електронна поща на адрес: (embassyloanfirm@gmail.com)

    ОтговорИзтриване
  30. Здравейте,
    Това е да се информира широката общественост, че г-жа Grace Okowa, частен заем заемодателят има отвори финансова възможност за всеки, който се нуждае от никаква финансова помощ. Ние даваме заем при 2% лихва за физически лица, фирми и компании по ясен и разбираем начин и състояние. свържете се с нас днес, по електронна поща на адрес: (embassyloanfirm@gmail.com)

    ОтговорИзтриване
  31. Do you need a quick long or short term Loan with a relatively low interest rate as low as 3%? We offer business Loan, personal Loan, home Loan, auto Loan, student Loan, debt consolidation Loan etc.. no matter your credit score.
    Personal Loans (Secure and Unsecured)
    Business Loans (Secure and Unsecured)
    Consolidation Loan and many more.

    Contact US for more information about Loan offer and we will solve your
    financial problem. contact us via email: muthooth.finance@gmail.com
    Phone number: +917428831341 (Call/What's app)

    ОтговорИзтриване