25 май 2010 г.

7 причини защо Бойко Борисов е опасен за икономиката

Непоследователен.
Ще вдигам данъците, няма да ги вдигам, но може и да ги вдигна. Няма да има дефицит, ще има дефицит. Прекратявам руските енергийни проекти, всъщност ще ги преразгледам, абе може и да ги направим, ама при определени условия, но може и при други условия. Няма да уволнявам външния министър, ще го уволнявам. Ще правя пенсионна реформа, няма да я правя, ще я отложа, не, последно, ще я правя... Как така съм непоследователен? Аз от последователност без приятели останах. По празници седя сам като куче. Лукойл, Корпоративна търговска банка, СИбанк... всичко е наследено от Станишев и Доган. За какви ценности ми говорите? Като сте толкова големи интелектуалци къде бяхте когато мафията превземаше държавата. На мен ми е най-лесно да си вдигна краката на бюрото, да си рупам череши и да философствам. Ама някой трябва да затвори престъпниците, да построи пътища, детски градини.

Гаси пожари вместо да премахне причините, които ги предизвикват.
Е вие какво очаквате при всичките тия безобразия, които предишните правителства са правили в продължение на 20 години? Да ги оправя за една година? Тия реформи те са ги бавили с години. Верно, че съм номер едно, но не съм господ, дайте ми поне две години. Какво, бил съм страхлив да реформирам? А те като са такива реформатори защо не направиха те реформите, и защо мене ме избраха, а не тях? Цветанов, я им направи една операция "Икономистите", че ми писна да се разправям с тия. Не виждат ли каква жертва правя? Управлявам обран бостан. Искам това да ми признаят и да ме оставят две години на мира. За всичко до тогава е виновна тройната коалиция. И предишните правителства.

Не говори на един език с чуждестранните си колеги.
Уф, трябваше да науча английски вместо да ритам топка. Какво ли ми каза Меркел, сигурно е нещо лошо, не чух конгречулейшънс дженерал. Но пък най-високопоставения колега в Европа ми направи голям комплименнт - не знаел какъв премиер ще съм, но чул от неговите служби, че съм страхотен полицай. Да не забравя да го кажа на медиите. А защо не ни пуснаха в чакалнята за еврозоната, ей това не мога да си обясня. Не виждат ли че сме номер едно в Европа? Абе тия са по-зле и от нас.

Не прави анализ на ползите и разходите когато взема решения.
Кажете сега защо искате това? Ми прави сте, имате моята подкрепа. Я от пресцентъра викнете журналистите да им обясним нещата. Ето, свършихме работата. А вие сега какво и защо искате? А, ми ние вчера решихме обратното. Те са скрили истината. Вече разбирам как стоят нещата. Ало, пресцентъра, викайте пак журналистите. Ей, писна ми да върша цялата работата в тая държава. Всеки при мене идва и няма един да не съм му решил проблема.

Плаши чуждестранните инвеститори.
Трайков, я ми обясни какъв е тоя аутсорсинг, че тая дума още не съм я учил. И, въобще, какво става с тока? Ми това са колонизатори, които си правят каквото си искат с народа бе. Сега ще го обясня това на хората, че иначе ще излезе, че аз съм виновен за цените на тока. Цветанов, я им прати службите да ги дисциплинират и респектират. Ние се чудим как да вържем бюджета, а те тръгнали да инвестират в аутсорсинг вместо да ми плащат дивиденти. България става недобро място за такива. Ако не плащат им разваляме приватизационните договори и ги аутсорсваме там откъдето са дошли.

Страхува се да казва не.
Ако бях жена щях само бременен да си ходя. Ама как да откажа пари на тютюнопроизводителите например? А Дянков само ме стресира с тоя бюджет. Аз строя пътища, детски градини, спортни зали, музеи, а той ми говори за някакви дефицити. А тия измислени експерти дето само ме ядат по медиите... Още днес ще пратя ДАНС да ги види какво правят. Друго си е президент, управлява армията и службите и не му се налага да казва не, точно като за мене. Ох, дано устискам до изборите. Дянков, няма не, като си толкова добър икономист, вземи да намериш пари. Данъци ли ще вдигаш, дългове ли ще трупаш, резерва ли ще харчиш, твоя работа. Не е човеколюбиво да оставим хората да умрат. Аз обичам хората и не искам да им нанасям вреди. Жал ми е да посегна с големия сатър да изрежа всичко, което трябва да се изреже.

Слаб мениджър, който унижава подчинените си.
Забранявам да говорите за президента. Само аз имам това право. Няма да използвате и думичката ще. Дянков, обещах му вече на Атанасов. Никой не те е карал да казваш по медиите, че няма да има ченгета в борда на "Информационно обслужване". Що за законодатели сте да махате данъчните привилегии за жилища за млади хора? Какво? Народа ви е избрал? Ако не бях аз още щяхте да сте сред народа. Димитров, още един такъв гаф и си заминаваш. Не може всеки да говори за каквото му скимне. Дянков, я бегай да се извиниш на президента за глупостите, дето си говорил по телевизията. Игнатов, абе какви са тия реформи срещу науката? Ей, не можете без мене, се аз ви върша работата. Финансовият министър отказва пари? Сега ще му свия сърмите и ще ги намери. Цветанов ми е любимец, помияр е, ама ме слуша, щото аз съм го взел от улицата и съм го направил човек.
Снимка: Vladimir Petkov, flickr

46 коментара:

  1. Пропуснал си една основна причина - че Бойко Борисов е един посредствен човек, на който икономическите познания са на нивото на продавач на сергия за краставици (нали така говореше, че трябвало да се управляват болниците).

    Въпреки че обяви ГЕРБ за дясна партия, и много хора му повярваха, той и понятие си няма какво значи дясна политика.

    ОтговорИзтриване
  2. Бих желал да публикувам този хубав текст в своя в-к ГРАЖДАНИНЪ. Моля авторът да даде съгласието си за това. Текстът му трябва да се прочете от колкото се може повече хора. Поздравления за блога, за мен лично това е най-добрия блог за смислени икономически (и не само икономически) коментари. Пишете превъзходно, поздравления!

    ОтговорИзтриване
  3. Много ви благодаря :-)
    Няма проблем да публикувате този и всеки друг текст от блога. Единственото условие е стандартното - да посочите автора и блога.

    ОтговорИзтриване
  4. Джуди, всичките 7 причини, изброени от Й.М., казват точно това- премирера Б.Б. няма икономически познания и никакъв мениджърски усет. Така не може и краставици да продава.

    ОтговорИзтриване
  5. Това е голата истина-браво за умението на Й.М. да посочи в синезиран вид управлението на Б.Б. Жалко, че не може да се ползва от кредита, който му дадохме, като гласувахме за него.

    ОтговорИзтриване
  6. Дали всичко това е вярно или не - всеки да преценява сам за себе си... Най- страшната истина в цялата история е, че в тая държава така и не се намери един свестен дето да прави това, което трябва... и че алтернативите на ББ, ако нямат някои от изброените недостатъци, имат други такива, по- малко или повече опасни... то и аз си мислих, че Бат Бойко е мъжкар, ама то не било баш така.

    ОтговорИзтриване
  7. да вьрнем троината коалициа другари.

    ОтговорИзтриване
  8. всички вие знаете само кусури да намирате посочете как да се излезе от кризата,която ни вкара серГЕИ и компаниа и до последно се говореше че ниама никаква криза.

    ОтговорИзтриване
  9. @ анонимен
    Всеки, който ми е чел текстовете, и в блога, и в "Капитал", и bm знае колко силно критикувах тройната коалиция.

    В този блог доста се занимавам с въпроса как да се излезе от кризата. Същото правят и други икономисти, в блогове и по медиите - Георги Ангелов, Георги Ганев, Лъчо Богданов, Георги Стоев, Светла Костадинова, Петър Ганев...
    Има го знанието. Няма смелост. Защото има заблуда, че реформите намаляват доверието в правителството, но скоро писах за изследване, което показва, че е точно обратното
    http://iordanmateev.blogspot.com/2010/05/blog-post_382.html

    ОтговорИзтриване
  10. ??? Много хубав памфлет. Отнася се за всичките ни правителства, с изключение на това на Сергей Станишев. То защо не е на подсъдимата скамейка? При тях нямаше така, ама не така - иначе. Направо си сложиха целия народ в джоба без да им трепне окото. Живков го свалиха от раз, а те не си приеха 7 вота на недоверие. Знаят, че в нашата страна политиците са ненаказуеми.

    ОтговорИзтриване
  11. Имах някяква надежда, че Б.Б. има смелостта да направи необходимото за излизане от кризата. За последните 10 месеца тази надежда не само на мен ,но и на много други които се надяваха, започна да се изпарява. Стигнала е до критичния минимум. Б.Б. и целия кабинет много усилия хвърлиха за доказване на лошото управление от тройната коалиция. А това се знаеше-нали затова не гласувахме за тях. Просто всеки от министрите трябваше освен да провери това което е заварил, паралелно да работи с още по-голяма сила за бъдещето. Да, ама не!

    ОтговорИзтриване
  12. къде бяхте толкова години кагато крадеха безогледно и ненеказано да критикухвате тогава или сега не ви отърва че спират кранчетата едно по едно

    ОтговорИзтриване
  13. реформи няма от 2001г. тежки са, но трябва да се преживеят. неможе да не се отрази на рейтинга,питайте Костов. Иначе все се намира някой желаещ да ни 'оправи'

    ОтговорИзтриване
  14. а дано да спрат кранчетата, пък да отворят крана, че иначе лошо ...;-)

    ОтговорИзтриване
  15. @ анонимен
    Ако мен ме питате къде съм бил, ето например едно от местата:
    http://www.capital.bg/search.php?advsearch=1&stext=%D0%B9%D0%BE%D1%80%D0%B4%D0%B0%D0%BD%20%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%B5%D0%B2&tAction=%D0%A2%D1%8A%D1%80%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%B5&fromdate=&todate=&rubrid=0&searchinto=2&backurl=&selfurl=&kfor_name=ssearch&p=0#comments

    ОтговорИзтриване
  16. Ок ББ, ако не се вразумите, ще си живеете само управниците в БГ, на народа не му трябват голи обещания.

    ОтговорИзтриване
  17. Ако някой си мисли, че това правителство не краде, както предишното жестоко се лъже. И не е вярно , че администрацията се е уплашила от ББ и не смее да работи. Аз поне знам със 100% сигурност за 3 търга в НЕК, Министерството на здравеопазването и Министерството на финансите, които са извъртени в полза на предварително определени кандидати...
    Знам и за фрапиращи случаи на неизпълнение на задълженията на държавата към частни фирми по договори сключени при ТОВА правителство...
    Знам и какъв батак е в Министерството на околната среда и водите - заради пълната им некомпетентост парите от европейските фондове не могат да се усвояват.

    ОтговорИзтриване
  18. всеки,всичко знае и може и все сме на тоя...

    ОтговорИзтриване
  19. Аз също мога да намирам кусури.Ама много мога да намирам.Само ,че когато критикувам нещо , трябва да представим алтернатива. Ако Съргейчо е алтернативата- много мерси......

    ОтговорИзтриване
  20. Алтернативи колкото искаш, но няма кой да ги чуе и най-вече да ги разбере. То трябва и малко акъл... Пък и характер, а Бойко е слабохарактерен - все гледа по най-лекия път...

    ОтговорИзтриване
  21. @ анонимен
    Алтернативата не е само кой ще управлява. Този който управлява има алтернативи да прави правилни или вредни неща. Страхувам се, че Борисов е тръгнал по грешната алтернатива. Но винаги има надежда да тръгне по правилната. Гражданският натиск според мен може да бута нещата в печелившата посока.

    ОтговорИзтриване
  22. Форма, наистина специфична, на граждански натиск е, примерно, и тази статия, а също така и блогосферата, взета като цяло. Сериозните и ангажирани блогъри, независимо че са малко, могат да влияят на развитието на събитията в позитивна посока; щото, примерно, журналистите често крадат идеи от блоговете; вярно, страх ги е да заявят в медиите си тия идеи, ала все пак те оказват влияние върху съзнанията им, а оттам и върху това, което пряват самите журналисти; ето един начин за разпространяване на влияние благодарение на блоговете, което пък, в крайна сметка, ще повлияе и на управниците. Понеже се създават едни или други настроения, а управниците, така или иначе, много се страхуват да не се разпространят прекалено много негативните настроения срещу тях...

    ОтговорИзтриване
  23. sled carq se biah zarekal da ne glasuvam pove4e ama ne izdargah i glasyvah za BB i tozi pat biah izlagan shte si iziam gaza ot iad taka li ne se nameri edin svesten 4ovek y nas edin ot drug po golemi kradci i bokluci

    ОтговорИзтриване
  24. Чета ви тук - и автора, и коментиращите - и недоумявам. Защо се правите, че вярвяте, че Борисов (или Станишев, или Сакс-Кобург и Гота, или който и да било преди тях) в качеството си на министър-председател провежда някаква своя, лична политика, реализира някакви свои идеи и т.н. Всеки един от тях стриктно изпълнява заявката на точно определени икономически кръгове, които са го изтикали напред и нагоре именно с тази цел. Борисов беше ясен още в момента, в който подхвана проекта "ГЕРБ". И като кмет на София, и откакто спечели изборите за Народно събрание, той се справя с ролята си просто великолепно. Никой премиер преди него не е демонстрирал такъв чудесен артистизъм. Друг е въпросът, че на повечето хора това хич не им е полезно. Но човекът работата си върши прекрасно. Да не бях вътре в представлението, щях да умра от смях и да прегракна от овации.

    ОтговорИзтриване
  25. Напълно съм съгласен със Светла (една от всичките).
    Спомнете си думите на Борисов: "Нашта програма сме я пратили в Израел, да я огледат там експертите, да кажат..."
    А помните ли какво обещаваше ГЕРБ 2007 година?
    Ето какво: "заплати по 1500-2000 лв. за няколко години, сваляне на плоския данък до 7%, необлагаем минимум 1000 лв., махане на минималната работна заплата, намаляване на пенсионната вноска от 23 на 10%, намаляване на ДДС на 15%". Какво прави сега Дянков? Даже леля му се намесва да му помага, по въпросите на ядрената енергетика предимно.
    Христоматиен пример как се ловят шарани на гола кука.

    ОтговорИзтриване
  26. @ Светла
    Да разбирам ли, че тезата ви е да станем безмълвни зрители, понеже нещата са предопределени?

    @ анонимен
    Аз съм участвал в писането на тази програма и организирането на най-добрите български икономисти, които да я пишат. Писахме я безвъзмездно не заради ГЕРБ, а заради нас, защото искаме България да догони високия стандарт на живот на Запада. С тази дясна програма ГЕРБ влезе в ЕНП, но сега нищо от нея не се изпълнява.

    ОтговорИзтриване
  27. Статията е чудесна, по- просто казано - велика.
    Работя във фирма с чуждестранни собственици и видях голям зор, докато им обясня каква е политиката на всемогъщият Бойко ... и точно им обяснявах и след седмица айде пак на ново. Накрая им казах - еми вижте какво, на всеки две три седмици - е точно обратното на това, което е казал. Да не говорим, че и пред държавни глави се изложи, уж съвети за намаляване на ДДС взе, дойде си в България и каза - ще вдигаме. Счетоводителите го вдигнаха, да ( кръвното).

    Пак да кажа, страхотна статия.
    И браво за смелостта да я напишете.

    ОтговорИзтриване
  28. Ами ББ си е стар фирмаджия от времето на прехода и си управлява като такъв. Тогава не беше важно какво говориш, а да си силен и другите да ги е страх физически от теб. Нямаше значение какво говориш, защото ай някой се е оплакал ...
    Не може да се отрече обаче, че има много добри квалифицирани кадри в кабинета. Ако се научи да мълчи и да остави министрите да си вършат работата, за която са назначени нещата ще вървят много гладко.
    Моята прогноза обаче е, че поради обществения натиск (все пак трябва да се харесва на колкото се може повече хора) ще махне Дянков и тогава страната ще фалира до 1-2 месеца.

    ОтговорИзтриване
  29. Това хората сме просто уникални, само недоволстваме. Всички вие видяхте какво става 20 години, и недоволстваме. Сега виждате, че нещата почват да се променят, и пак недоволствате. Както се казва "угодия няма". За да не съм голословен ето моята обосновка.
    Първо в момента България не иска заем от МВФ или други, а гърците са вече 110 милиарда назад. Тук нямаме увеличение на данъци,в почти цяла Европа има. Нямаме намаление на заплати (масово), навсякъде има. Тоест някак си тук положението се държи на "поносимо".
    Да има уволнени, има безработица, спадат инвестициите, но пак не е в мащаби както на запад.
    И това всичко не е успех на Б.Б. Той не е икономист, както тук се казва, той не е политик, той е водач.
    Защо смятате, че премиера трябва да е човека чудо, знаещ и можещ всичко (вие такива познавате ли).
    Той е лидер, умее да формира и управлява екипи.
    Всяка една среща, политически или икономически ход се решава не от премиера, а от стотици експерти и съветници взимай предвид хиляди параметри, какво и силното външно влияние.
    Така че, стига сте обвинявали човек, който демонстрира явно, че иска нещата да се променят и прави опити да станем поне малко като ония държави, които постоянно са ви в устите, като пример за подражание.

    ОтговорИзтриване
  30. Аман от комунисти. Пак искат власт.

    ОтговорИзтриване
  31. Петър Кехайов28 май 2010 г. в 16:30

    Харесва ли се или не,това е новата световна демократична ценностна система.Много бързо се забрави за Путин,за Обама и ...Внасяне на нов импулс и нова позитивна енергия.
    Видяхме колко неща е криел Първанов...
    Търпението е българската сила!

    ОтговорИзтриване
  32. Ха, ха, ха. Колко ти платиха на Позитано за тоя боклук дето си написал

    ОтговорИзтриване
  33. @Йордан Матеев вярно, че това е блог, и тук етиката не е като при чистата журналистика, но все пак си прекрачил границата. Лично мое мнение.
    Този "помияр", за който говориш, успява да накара една буквално обезкостена система да работи и дава резултати. За какво мислиш, че са тези постоянни видеа от МВР? Естествено, че хората да видят, че нещата трябва да се променят, да добият смелост и те да застанат срещу нея, защото корупцията си я правим ние, не другите.
    Борисов не знае какво е аутсорсинг ( ти знаеш ли какво е константа на Планк), но знае, че по този начин дружествата крадат и държавата губи. Ние не сме бананова република. На бизнес обяда им го каза много ясно "Ще работите както във вашите страни, иначе не ви искам тук". По-добре по-малко, но качествени инвеститори, отколкото робовладелци.
    Страх го бил да казва не? Ти знаеш ли какво е да живееш от тютюн? Аз знам, 5 години семейството ми се издържаше от това. Знаеш ли, че като казва "да оставя хората да умрат от глад" има предвид чисто физическо оцеляване.
    Унижавал подчинените си? Не виждам как, като питаш някого дали си върши работата е унижение. Като не струват, да си ходят. "зло куче, цяло стадо" са казали хората. Като ония с очилата ли да седне и да обяснява 30 минути пълни глупости, как виждате ли, ние сме толкова прости и не разбираме, че това не е издънка или некадърност, а стратегически ход.
    Честно казано по-голяма глупост не бях чел последните 3-4 месеца.

    ОтговорИзтриване
  34. Чета и недоумявам. Десни корифей и пр. намират кусори на нещо, което е едно нищо, като интелект, характер и знания, като поведение на държавник.
    Случаен човек на неслучайно място. Като кмет не направи нищо съществено. Една телевизионна копка за постройка на завода за битови отпадаци, с която съм го запомнил. Стотици коли още разхождат този боклук до Свищов и Пловдив, и до къде ли не, а това са много десетки милиони, хвърлени на вятъра. Като това продължава и днес.
    Човека не е виновен за това. Той е това, което всички знаеха че е. Малко мафиот, учен д-р пожарникар, носител на черен пояс по джудо, без де учвствувал в едно състезание, бодигард, охранител и доверен човек на С. Кобурга, който го направи генерал, малко полицай, за 4 год, не хвана и не вкара 1 престъпник в затвора, а бяха извършени над 130 убииства. Днес на длъжност за която няма нито визия нито подготовка. Имате ли престава, като как ще отговори, ако бъде попитан от комисия от експерти на кръг от въпроси, засягащи държавното управление и икономиката на страната при криза и пр. Пълно фиаско.
    Тук един спомена, че бил водач, и за това нямало нужда да знае много, много, а да може и знае да води. Но да води, нали трябва да знае на къде и защо не на там, а насам. Да има посока, ориентири, ясна цел, и знае начини и средства за нейното осъществяване.
    Този се върти на чекрък е не знае на кой да вярва, защото не вярва на никой. Няма усет за хората. Един С.Дянков е пример за това. Има, няма, може, не може, бива, не бива. Налучкване, опипом,което по всичко личи ни води и ще ни доведе под крушата...
    Това е демокрацията. Какъвто си избереш, такъв те управлява. Какъвто народа, такава му управата. Каквото си постелеш на това лягаш.

    ОтговорИзтриване
  35. Аз съм тоя дето каза, че бил лидер. Ти си мислиш, че няма кой да му казва как да постъпи ли :)
    Интересно, тогава защо са тези срещи с премиери и президенти по целия свят, делегации през седмица.
    И се върти на четвърт защо нещата се променят много бързо и се опитват да не режат с голямата секира. Така ще е най-лесно. Ето пак гърците, вдигнаха данъци, акцизи. Смъкнаха заплатите, хората ще протестират и ще се примирят. Колко е лесно това да стане и тук. О то май вече е ставало и то доста наскоро, от едни други хора.
    Аз съм аполитичен. не ми пука кой управлява. дали е мутра, монарх или Иван свинаря. Искам да се работи както трябва. Това правителство за мен се справя много по-добре от предишните.
    Вие просто си мрънкайте, но поне като мрънкате бъдете конструктивни. Царя не го бива, Станишев не става, Б.Б бил мутра. Ми айде кажете кой тогава, айде като разбирате предложете някой, който има смелост да се изправи през енергийни гиганти, и да им каже "ще ви взема лицензите, ако не се кротнете".

    ОтговорИзтриване
  36. Защо не публикувате цитати от изказванията му в парламента?Там много добре си личи потенциала на неговата личност!Останалото е за пред журналисти и между другото много оригинално с чувство за хумор.
    А всички които го критикуват с празни и измислени думи ,просто да замълчат!Едната трета от бившите министри са с повдигнати обвинения за кражби и измами!

    ОтговорИзтриване
  37. Защо не цититате изказванията му в парламента,когато много точно отговаря на провокативните и нагли въпроси на бившето правителство и цялата крадлива пасмина,която просто трябва да замълчи!!!ЕДНАТА ТРЕТА ОТ МИНИСТРИТЕ СА С ПОВДИГНАТИ ОБВИНЕНИЯ,ДРУГИ ВЕЧЕ СА ....И ТЪЙ НАТАТЪК.

    ОтговорИзтриване
  38. "Плаши чуждестранните инвеститори.
    Трайков, я ми обясни какъв е тоя аутсорсинг, ...."
    Не можах да го изчета докрай просто защото това си ме ядоса батко. Знаеш ли колко фирми има Е-ОН. Ами и те незнаят. Те не инвестират в аутсорсинг прости си разделят приходите на техни "аутсорснати" фирмички. Мрежата на Е-ОН България АД се поддържа от въшната фирма, която няма доогвор с Р. България Е-ОН България Мрежи АД. Така, че айде да не ги е сплащил много тия външни инвеститори.

    ОтговорИзтриване
  39. Явно, че статията е платена, стига да има кой да и вярва.Добре би било да оставим правителството да работи и да не му пречим.Ако иска нещо да напрасви веднага протести, Ако се съобрази с протестиращите намало позиция. Що за приказки са това? Наистина противниците търсят под вола теле . Стига вече! Оставете ги да работят!

    ОтговорИзтриване
  40. Матеев, дай ми СЕДЕМ причини които харесваш в СТАНИШЕВ??????
    Аз, ШЪ ти дам минимум 77 които са гадни Станишевски???
    Кибик Блаже

    ОтговорИзтриване
  41. Пропускате причината поради ,която ББ и ПП ГЕРБ спечелиха изборите ,а то беше ВЪЗМЕЗДИЕ и справедливост.Анализирате управленските способности на ББ ,а пропускате да направите ИСТИНСКИ ОБЕКТИВЕН АНАЛИЗ на днешното състояние на икономиката.А то е ТОТАЛНА ИКОНОМИЧЕСКА КАТАСТРОФА.Нека авторът да направи една историческа ретроспекция на изхода от такова състояние при другите народи.Моят непрофесионален в исторически аспект анализ показва,че в много случаи изходът е или революционен ,или военна диктатура ,а в най-добрия случай изходът преминава през държавна регулация.Така,че уважаеми демократи,особено демоНократите участвали в управлението на държавата през последните 20 години ,гледайте на правителството на ПП ГЕРБ и ББ като дар божи ,защото ако останеше на народа да решава,то той щеше да е възмезден вече.А покрай сухото гори и суровото е казано пак от този народ.

    ОтговорИзтриване
  42. Й. Раданчева30 май 2010 г. в 9:46

    Г-н Матеев,
    Понеже вече сте дали съгласието си, сложих блога Ви с тази статия като Неделен гост в сайта www.baraban.bg. Смятам, че написаното е ценно най-вече с това, че ни кара да се замислим, като дваж по-ценно става с коментарите по него.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  43. Извинявам се но това са пълни глупости, Борисов е първият министър който се опитва да направи нещо за държавата и народа, надявам се да успее, защото ми писна от комунистите, и нали си знаете че преди 20г. си направиха преврат, и станаха сини и червени, та вкараха и ДПС, е голямо крадене падна, явно сме много богата държава щом все още има какво да се краде. А между другото не съм видял друг министър да търси отговорност и да уволнява освен него.

    ОтговорИзтриване
  44. Абсолютно погрешно виждане. толкова ли сте включили на къси. ББ е представител на " банковата олигархия" и като такъв много добре си работи за тях, а това е с 2 знака- положителен и отрицателен.
    положителен - като представител на най- мощната олигархична структура с капиталистически произход е в състояние да се справи с прекалено голямите феодални остатъци у нас.върхът на реставрацията на тези феодални порядки бе при "тройната коалиция'
    отрицателен - утвърждава се олигархична структура на банков капитал ще рече 3-5 много богати и другите порядъчно бедни/ много прилича на един план на Американскта стопанска камера- по който таботят всички правителства до сега/ така, че забравете за социална България и силна средна класа. друг е въпросът дали ние като граждани ще позволим това.

    ОтговорИзтриване
  45. Искрено се забавлявах, като четох, направо си го визуализирах и си спомних как се смеехме от сърце, когато Бай Тошо ни правеше театър! А и той се забавляваше!Харесвам, когато нещата са представени с позитивното чувство за хумор, а са правдиви и свежи! Да! Всички коментари са различни гледни точки и съдържат истина! Въпросът е какво правим ние, за собственото си бъдеще и дали променяме света около нас към по - добро. Нека всеки погледне в сърцето си дали няма необходимост от почистване на старите парадигми и морални ценности...Дали не е дошъл един нов момент, който да посрещнем с радост, така както посрещаме Изгревът на Еньов Ден?...

    ОтговорИзтриване
  46. Не мисля, че опасността за икономиката след преврата срещу ГЕРБ е станала по-малка.
    А причините за превратът срещу ГЕРБ не са сред изброените.

    ОтговорИзтриване