6 май 2010 г.

Социализмът и хаосът в здравеопазването имат бъдеще

Ако някой все още таи надежда, че здравеопазването ще се подобри, нека прочете това интервю на новия здравен министър Анна-Мария Борисова. Няма визия, няма знания, няма връзка с реалността:

Трябва да знаем в кой район кога ще има нужда от определени специалности. По този начин ще можем да планираме специализациите така, че да няма дефицит в различните селища и това да не създава проблем на здравната система.

В момента сме подвластни на Национална здравна карта от 2005 г., която е определила минималния брой лечебни заведения в страната, но не и максималния. И това е грубата грешка.

Представете си един човек, чийто живот е напълно объркан, но вместо да го преосмисли се фокусира върху битовите си проблеми, а не върху причините за тях. И очаква по този начин животът му да стане прекрасен. Е няма как да стане. По същия начин битовите реформи на министър Борисова няма да докарат 10 ноември и в здравеопазването.

1 коментар:

  1. Г-жа Борисова е с характерови особености. Убедена съм, че човек с характерови особености не може да бъде министър. Разбира се, че може да бъде голям специалест в някаква област, какъвто вероятно е г-жа Борисова.

    ОтговорИзтриване