5 май 2010 г.

Поздравления и на министъра на отбраната Аню Ангелов

Министърът на отбраната Аню Ангелов е на път да влезе в списъка на реформаторите. Той се е зарекъл да сложи край на фантазирането и планира да завърши реформата в армията в рамките на сегашния правителствен мандат. Крайно време беше някой военен министър да види реалността и да сложи край на вредните грандомански идеи на хора като президента Георги Първанов. Да се надяваме, че реформата ще включва и свиване на армията с поне 30% до около 15-20 хил. души, което може да ускори и желаното догонване на заплатите на военнослужещите в развитите страни.

За съжаление и министър Ангелов иска още пари от бюджета, но няма министър, който да не иска. Министърът на финансите Симеон Дянков и премиерът Бойко Борисов са там, за да казват "не" и така допълнително да стимулират структурните реформи и търсенето на вътрешни източници за финансиране.
Снимка: Министерство на отбраната

7 коментара:

  1. всъщност военослужещите и сега вземат съвсем не малко пари - стартовата заплата на един редник е 700, а на лейтенант - 1200

    ОтговорИзтриване
  2. Така е, но реформа трудно става без търговия. Според мен например 30% свиване на армията и разходите може да се възнагради с 10% увеличение на заплатите. Ако военните нямат стимул да се реформират ще блокират реформите.

    ОтговорИзтриване
  3. ТОВА НЕ Е РЕФОРМА...ТОВА Е НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО!!!

    ОтговорИзтриване
  4. генерал който може да командва взвод ще я докара само до тази численост.познавам и други негови каламбури още преди да се пенсионира .

    ОтговорИзтриване
  5. за съжаление поредните празнословни обещания!
    колкото бойко съкрати излишните в бюджетната сфера толкова и този ще съкрати!

    ОтговорИзтриване
  6. сит на гладен не вярва,като че ли народа не е нищо за тези некадърници

    ОтговорИзтриване
  7. има хора които коментират без да са наясно с много от нещата в Българската Армия моля некомпетентните да не коментират особено за заплатите

    ОтговорИзтриване