23 май 2010 г.

И държавата не вярва на народа

Благодарение на проф. Грег Манкю стигнах до любопитно социологическо проучване в САЩ, според което не само преобладаващата част от народа не вярва на държавата, но и преобладаващата част от държавата не вярва много на народа. Проучването сред служители на съдебната, законодателната и изпълнителната власт показва, че 90% от анкетираните се чувстват разочаровани от народа. Според тях гражданите са мързеливи, некомпетентни и напълно им липсва предвидливост. От попитаните 100 сенатори 84 вярват, че народът не може да взима правилни решения, а 79 - че американците не са квалифицирани за тяхната работа. Сенаторът Джим Бънинг казва, че не би повярвал на никой, който е гласувал за него и го е вкарал в Сената. Социолозите обясняват данните и с това, че не може да имаш доверие на народ, на който любимото телевизионно шоу е "Американски идол".
Снимка: harrykeely, sxc.hu

4 коментара:

  1. Нали знаеш че източникът на това изследване (The Onion) е хумористична медия, подобна на вестник "Стършел"?

    ОтговорИзтриване
  2. Много късно снощи четох статията и изданието ми се стори The Opinion. Това че изданието е хумористично означава ли че няма такова изследване и всичко е измислено? Жалко ако е така, но все пак самата гледна точка е забавна и не бих се изненадал при такова проучване резултатите да са сходни :-)

    ОтговорИзтриване
  3. Освен това и на професора името му се произнася по-скоро Менкю : Nicholas Gregory "Greg" Mankiw (pronounced /mæŋˈkjuː/)... http://en.wikipedia.org/wiki/N._Gregory_Mankiw

    ОтговорИзтриване
  4. Мерси, веднага ще го промеря в текста.

    ОтговорИзтриване