28 май 2010 г.

Волен Сидеров очертава пътя към робството

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров, който на практика е в управлението на страната, предлага нова икономическа философия:

Дотук виждането бе традиционно неолиберално - по-малко държава, повече пазар.

Ако управляващите и съветниците им продължават със старите неолиберални постулати, значи не са в час.

Трябва да мислим за повече суверенитет, за протекционизъм над икономиката.

Със специален коефициент и формула ще направим така, че те [лихвите] да не могат да растат над определен таван.

Фашистът Волен Сидеров очевидно е и социалист.
Снимка: Nedko, flickr

12 коментара:

  1. Че той винаги е бил социалист или поне популист.

    Мисля че още в първата им предизборна програма 2005 имаше точки от рода на преразглеждане и анулиране на всички приватизационни сделки от 1990г насам.

    ОтговорИзтриване
  2. хех, неслучайно политическата идеологията на фашистите в Германия се нарича "национал-СОЦИАЛИЗЪМ"

    добре е, че партийните кадри на Атака не са от най-качествените, та не могат да изразяват добре в публичното пространство тия си идеи - щото направо го виждам как печели изборите с мантрата за Държавата-Бог която дарява всички българи с благоденствие, изгонва инвеститорите-изедници и праща циганите в трудово-възпитателни лагери

    помня по време на един дебат преди изборите някакъв дядка бяха пратили от Атака в студиото, който обясняваше защо Кейнс това, Кейнс онова, ама никой не го слушаше

    ОтговорИзтриване
  3. Съгласен съм, още от създаването си Атака е крайно лява по отношение на икономическата свобода и крайно дясна за личната свобода. В началото наистина искаха национализация. Но от доста време не бях ги чувал да говорят за икономика. И ако не държаха правителството нямаше да им обърна внимание на глупостите. Но тези идеи, съчетани с харизмата на Бойко Борисов стават доста опасни за демокрацията и икономиката. Не случайно голяма част от народа се радва на кампанията срещу "чуждите колонизатори".

    ОтговорИзтриване
  4. Комунизм и фашизъм са сродни идеологий,Сидеров може много лесно да постави Борисов в ъгъла,просто ще му намекне че може да прекрати подкрепата на Атака

    ОтговорИзтриване
  5. Всеки фашист не може да бъде друг, освен социалист. По този въпрос не може да има никакъв спор. Тях червеното знаме роди ги... На едните е червено знаме със хирамски (азиатски) символ - сърп и чук, а на другите червено знаме с тибетски (отново азиатски)символ - свастиката. Т.е. нюансите нямат никакво значение.

    ОтговорИзтриване
  6. А Воленчо разбира от икономика, колкото аз от китайска граматика...

    ОтговорИзтриване
  7. Да не забравяме, че и Борисов е социалист, както личи не от думите му, а от делата.

    ОтговорИзтриване
  8. Поправи си публикацията, Волен не е на власт, а Бойко.Сидеров няма нито един министър следователно не участва в управлението на страната.

    ОтговорИзтриване
  9. Тук всички коментари май са поръчкови...

    Каква е разликата между едно държавно предприятие и същото, но вече частно ?

    Разликата е, че държавното предприятие внася в хазната и печалбата си и данъците, докато частното внася само данъците - т.е. държавата се лишава от печалбата.И колкото повече предприятия са частни, толкова по-малко влизат пари в хазната.А тя няма откъде да взима свежи пари освен от данъците и те затова, както добре виждаме, непрекъсното растат и се умножават като количество.

    Има, обаче, и още една разлика и тя е, че ако приватизацията се извърши в наша полза, ние ще сме чорбаджиите и ще богатеем, а другите кучетата да ги ядат.Затова една шепа хора си спретнаха т.н. преход и станаха олигарси, а 90% от народа станаха сиромаси.

    Продължавайте да вярвате на баснята, че държавата не е добър стопанин и още ще обеднеете.

    ОтговорИзтриване
  10. Не можах да разбера, каква е връзката между робството, Волен Сидеров и искането му лихвите да имат таван...

    Според мен е много разумно и справедливо !

    ОтговорИзтриване
  11. социализъм драги демократи,значи да има справедливост.комунистите драги демоктати,изопачиха значението на тази дума.социализъм драги демократи,има в Норвегия,Швеция и някои техни съседи.ако не знаете идете да проверите.стискам палци на Сидеров.дано успее да убеди г-н премиера Борисов в плсовете на идеята за повече държава в държавата,така както е в големите икономики.

    ОтговорИзтриване
  12. "Не можах да разбера, каква е връзката между робството, Волен Сидеров и искането му лихвите да имат таван"
    Подобни на пръв поглед хуманни регулации ни лишават от правото на избор и изхождат от идеята, че хората са дебили, не знаят какво правят и някой, например държавата, трябва постоянно да ги предпазва от собствената им глупост като им отнема свободата да избират. А заглавието идва от книгата "Пътят към робството" на Хайек, която препоръчвам на всеки, който не я е чел.

    ОтговорИзтриване