31 май 2010 г.

Кога ще настигнем германците?

Днес германският президент Хорст Кьолер подаде оставка, въпреки че е почти в началото на втория си мандат. Причината е, че преди девет дни в интервю е подкрепил противоконституционното изпащане на германски войски в Афганистан, аргументирайки се с икономическите интереси на Германия. И това не се е харесало на германските граждани.

В България почти всяка седмица Георги Първанов, Бойко Борисов, или някой министър казва публично нещо, което германците не биха простили. Когато българските граждани реагират като германските и когато в резултат на това българският президент/премиер/министър си подаде оставка, тогава ще сме настигнали германците.
Снимка: IMF, Wikipedia

15 коментара:

  1. хора научете се, че между ВЪПРЕКИ ЧЕ не се пише запетая !!! сложен съюз му се вика !!!

    ОтговорИзтриване
  2. така е когато човек се разглези след него да минават коректори :-)

    ОтговорИзтриване
  3. Той дори не говореше за Афганистан конкретно, по-скоро имаше предвид борбата с пиратите, той говореше по-принцип, но тъй като беше директно след като говореше за афганистан, социалистите (опозицията) използваха възможността да го направят на въпрос, просто защото дори една от опозиционните соц. парти стои зад войната в Афганистан, а това е крайно непопюлярно и нежелано сред поддръжниците на всички партии. Днес всички парти съжаляват открито, че са съпричинили тази оставка.

    ОтговорИзтриване
  4. Йордан, коректно е да благодарите за забележката, въпреки, че ;) тя не е във връзка със статията и да напишете, че сте поправили граматическата неточност. Все пак.

    По-лесно е да си коректен, околкото след време да се налага да обяснява човек.

    ОтговорИзтриване
  5. обадих се със закъснение

    ОтговорИзтриване
  6. Трябваше да се сетя, че държите на детайлите.
    Ще ви благодаря с един съвет - не прекалявайте с удивителния знак. Има обратен на търсения ефект. Надявам се да оцените бартера :-)

    ОтговорИзтриване
  7. Най-напред, Гоце не биваше да става президент, щото е бил агент. После, трвбваше да бъде махнат за това, че излъга. Впрочем, това той си го прави и на лягане, и на ставане. И ние си търпим, и агентите ни "управляват", и бившите ченгета и номенклатурчици, обрали държавата, станаха почтени бизнесмени и продължават да ни обират. И продължаваме да си вярваме колко велики и умни сме, и колко тъпи са например американците, щото спират на стоповете и пешеходните пътеки и не се сещат да си изхвърлят боклуците направо през прозореца.

    ОтговорИзтриване
  8. na kogo mu puka kakvo e slozhen syjuz.. narochno na shlokavica

    ОтговорИзтриване
  9. @ 2-ри Aнонимен: "отколкото" не се пише така: "околкото"....И, Анонимен, много държа да ми благодарите сега:-)

    ОтговорИзтриване
  10. Мисля, че коментарите са за това, да се обсъжда определена тема, а не да се занимаваме един с друг - кой бил по-грамотен. За съжаление нетът все повече заприличва на квартална бирария, пейзажът става все по-пълен........

    ОтговорИзтриване
  11. "Gramaticheskata netochnost" e vyarna.

    ОтговорИзтриване
  12. По- интересно е, кога те ще ни настигнат. Защото статистиката е недвусмислена: 94 % от българите ИМАТ недвижима собственост, а 92 % от немците НЯМАТ НИКАКВА недвижима собственост!

    Пък и изобщо: fuck the krauts!

    ОтговорИзтриване
  13. Апостол (над мене) е живото доказателство, че никога няма да ги настигнем. И причината е, че повечето българи са като него - и хабер си нямат, че са на маса години зад цивилизованите нации...

    ОтговорИзтриване
  14. Немците обикалят света и се наслаждават на (краткия) живот, целта не им е да купуват цял живот имоти, които после да оставят на децата си, които да се изпокарат после за наследството, както е много попюлярно.

    ОтговорИзтриване