19 юни 2010 г.

Германски милионери спасяват бюджета. Да чакаме ли българските?

Група от 51 германски милионери и милиардери са създали "Клуб на богатите" и са написали предложение до канцлера Ангела Меркел да дарят 10% от техните доходи под формата на данък богатство за 10 години, за да заздравят бюджета.

Българският бюджет също е в тежко състояние. Но не вярвам нещо подобно да се случи в близко бъдеще в България. И не бих обвинявал милионерите. Кой би дарил пари на държава, която прахосва? Изследванията показват, че с парите, които българската държава харчи услугите трябва да са два пъти по-добри. По друг начин казано, с два пъти по-малко пари могат да се доставят услуги със същото качество. Затова не очаквам българските милионери да дарят пари на държавата. По-скоро очаквам да крият данъци, докато държавата не се реформира.

Ако постингът ви харесва, моля гласувайте за него, за да стигне до повече хора.

Илюстрация: Yaroslav B, sxc.hu

3 коментара:

  1. Добра идея! Защо не и в България. Ако българските милионери си дадат сметка , че и тази криза ще се изнесе на гърба на 3-те милиона работещи, със заплати на ръба на оцеляването,би било похвално и родолюбиво да го направят. Но къде ти... А пък се знае къде отиде голяма част от националното ни богатство. Точно в техните джобове /или поне в голяма част от тях/.

    ОтговорИзтриване
  2. Българските милионери са комунисти или тяхни отрочета.
    Я да чуя, какво очаквате умниците от тях за спасяването на бюджета.
    Простотията край няма!

    ОтговорИзтриване
  3. Аз за нас предлагам нещо по-радикално: тъй като нашите "капиталисти", сиреч, олигарсите ни, са все със комуниситчески генезис, сиреч, на младини са изповядвали "светлите комунистически убеждения", да се върнат сега към ценностите на своята буйна младост, и, пот тяхно влияние, да се откажат от всичките си богатства в полза на държавата, щото, знайно е, комунистите по начало са против частната собственост, която била извор на всички беди за човечеството; левите кратуни още приказват такива приказки. А пък като другарите комуно-капиталисти у нас се откажат от богаствата си, тогава държавата отново да ги приватизира, и от спечелените пари ще си оправи не само бюджета, ами ще може да ги инвестира в бъдещия всестранен прогрес и просперитет на родината. Оказва се, че единствената пречка за този последния са таваришчите-комунисти, днес "капиталисти", а иначе всъщност просто крадци и разбойници, окрали цялото национално богатство - има ли някой още, който все още не е осъзнал това?!

    ОтговорИзтриване