21 юни 2010 г.

Българският Уго Чавес в действие

Вчера и днес избирателите разбраха, че токът ще поскъпне "само с 2% за сметка на ЕРП" благодарение на решителните действия на премиера Бойко Борисов:

"Това, което правим в момента, ще ни донесе много неприятности", заяви премиерът Бойко Борисов. "Лобистки кръгове в България и Европа оказват натиск върху нас - публикации в западната преса, изказвания на уважавани от мен посланици, които ни казват, че трябва да си научим като нова демокрация урока. Но аз мисля, че точно от Ангела Меркел съм си научил урока, че нищо не трябва да се крие от обществото."
Очевидно Бойко Борисов се е подразнил от подигравките и критиките на западната преса и загрижеността на посланици, че България се превръща в полицейска държава. Ето как европейските журналисти описват Борисов: "бивш борец с квадратна челюст", "широкоплещестият господин Борисов", "якият бивш полицейски шеф", "Рамбо, бивш бодигард, наричан още българския Уго Чавес", "господин Голям", "с биволски врат", "заплашителен мъж", "Батман", "има остригана глава, дебел врат и масивен гръб на борец, какъвто е бил преди време".

Бойко Борисов сега се опитва да ни убеди, че го нападат понеже защитава българите и спазването на българските закони. А всъщност е точно обратното. Ако ЕРП-тата са нарушили закона, то нека държавата го докаже по законов път и тогава да ги санкционира. Вместо това Борисов ги нахока публично преди да има каквито и да е доказателства срещу тях, нарече ги "колонизатори", които "си правят каквото искат с народа", проведе зрелищни акции на специалните служби срещу техни офиси и започна да ги рекетира, че ако не изплатят дивиденти ще ги национализира. По българските закони не може да има полицейски произвол, да се рекетира, да се национализира и насилствено да се взимат дивиденти. Вече виждаме и резултатите от това беззаконие. Чуждестранните инвеститори не идват, имиджът на България продължава да се влошава и кризата се задълбочава.
Снимка: Wikipedia

3 коментара:

  1. Борисов действа непремерено и силово.

    Трябва да угодничи на чуждестранните инвеститори, ЗА ДА ги облага и регулира.
    Иначе ще облага не немци и чехи, а руснаци и грузинци.

    ОтговорИзтриване
  2. Споделям тревогата, имплицитно съдържаща се в текста, че стилът "Уго Чавес" в поведението на нашия премиер почва да надделява, което крие ред заплахи за страната, за демокрацията и за бъдещия просперитет на България. Нарушаването на пазарните закони и на демократичните правила е твърде опасно, нищо че на някои на първо време им изглежда безобидно - или дори симпатично ("пичовско", "мачовско" или не знам си какво още)...

    ОтговорИзтриване
  3. Ето резултатът от живота на Уго Чавес и Боливарската революция http://bgblog.wp-admin.eu/archives/749

    ОтговорИзтриване