22 юли 2010 г.

На вниманието на Вашингтон и Брюксел: какво се случва с намеренията Борисов

Забелязвам, че Вашингтон и Брюксел подкрепят "намеренията" на правителството на Бойко Борисов. Аз също ги подкрепям, но да видим какво се случва с тях.

Правителството имаше намерение да извади страната от рецесията до пролетта. Пролетта мина, а нямам усещането икономиката да се възстановява.

Правителството имаше намерение да поддържа балансиран бюджет. Това не само не се случи, но Европейската комисия дори започна процедура по свръхдефицит.

Правителството имаше намерение да увеличи събираемостта на данъците и да спре контрабандата на акцизни стоки. Вместо това бюджетните приходи се сринаха и контрабандата процъфтява.

Правителството имаше намерение да намали осигуровките с пет пункта и ДДС с два пункта. Но намали осигуровките само с два пункта, не пипна ставката по ДДС и постоянно говори за вдигане на данъци и осигуровки.

Правителството имаше намерение да вкара България в ERM II и еврозоната. Но с действията си вече покрива само един от петте маастрихтски критерии (доскоро България покриваше всички критерии без един).

Правителството имаше намерение да направи здравна и пенсионна реформи. И двете зациклиха без резултат.

Правителството имаше намерение да отпуши еврофодовете. Усвояването обаче се увеличи символично.

Правителството имаше намерение да се справи с престъпността и да направи съдебната система работеща. Брюксел обаче отново ни затваря вратата за Шенген заради "липсата на доверие в съдебната система и полицията".

Намеренията на правителството може да са добри, но не се случват. Тогава какво значение имат намеренията?

Ако постингът ви харесва, моля гласувайте за него, за да стигне до повече хора.

2 коментара:

  1. Интересно е изследването ,че ако днес има избори народа ще избере отново това правителство въпреки фактите ,които цитираш.А тези факти са в следствие на непопулярните мерки предприети от кабинета и оставеното наследство ,за което слушаме всеки ден.Това което се харесва na хората, е че всичко се обяснява на нормален език(в случая царя и Сергей могат само да си водят бележки)

    ОтговорИзтриване
  2. Прост народ - слаба държава! Да продължава народа да си ги избира - пожарникари, спайдърмени, супермени и преди всичко йес-мени! Затова сме на това дередже. В България със закон трябва да се забрани оплакването и оправдаването с предишното правителство. Всяко следващо се оплаква от предишното и не прави нищо за народа. Ами заслужили сме си да е така!А дали отново ще гласуват за тези е много под въпрос! Лично аз не съм гласувала и няма да гласувам за тях. Моето мнение не е претърпяло никаква промяна от преди изборите, което никак не говори добре за правителството. А много ми се искаше да не съм права, поне веднъж!Уви!

    ОтговорИзтриване