23 юли 2010 г.

Днешната твърда позиция на Бойко Борисов

Доскоро твърдата позиция на премиера Бойко Борисов беше, че няма да вдига данъци и ще направи решителна пенсионна реформа. Преди това твърдата му позиция беше, че ще вдига данъци и ще отложи пенсионната реформа. А преди това твърдата му позиция беше, че ще намалява данъците и ще направи пенсионна реформа. Ето твърдата позиция на Борисов днес:
Въпреки категоричните закани пенсионната реформа отново се отлага, забавя и в някои отношения смекчава.
Предвидените промени в Кодекса за социално осигуряване трябваше да бъдат приети тази седмица от Министерския съвет.

След среща на представители на синдикатите с премиера в петък обаче се очертава отстъпление практически по всички, защитавани досега твърдо, позиции.

Осигурителният стаж ще се повишава плавно, а не както беше предвидено - с три години наведнъж, съобщи лично министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов, който допреди два дни категорично отхвърляше подобен вариант.

По думите на финансовия експерт на "Подкрепа" Мика Зайкова премиерът бил подкрепил искането на синдикатите за увеличаване на осигурителната вноска, но очаквал предварителни разчети.

Премиерът е склонен да се мисли за вдигане на осигурителната вноска с 2 процента още от другата година, но преди това ще поиска анализ от финансовото министерство и НАП, обясни пък заместник-председателят на КНСБ Пламен Димитров.
Ако постингът ви харесва, моля гласувайте за него, за да стигне до повече хора.

Снимка: kaladan, flickr

Няма коментари:

Публикуване на коментар