18 август 2010 г.

Пътят към робството и пиянството на Русия


Известно е, че средният руснак пие много алкохол. Не знам дали има научни изследвания защо го прави. Но със сигурност има причина, която кара руснаците масово да бягат от реалността като се напиват безпаметно.

Моето предположение е, че това се случва основно защото руснаците не са щастливи, а не са щастливи, защото не са свободни. Според мен само свободният дух може да бъде щастлив.

Ако живеех в Русия вероятно бих се напивал заради авторитаризма, който ми отнема свободата и се опитва да ме прави роб. Или бих се жертвал, запазвайки свободния си дух. Защото в Русия свободната журналистика се наказва, нерядко със смърт.

Павел Хлебников, главен редактор на Forbes Русия, е бил от хората, които са избрали да бъдат свободни, а не пияни роби. Той е писал за руската мафия, за корупцията в държавата и за руските милиардери. На 9 юни 2004 г. 41-годишният журналист е застрелян от професионален убиец пред редакцията на списанието в Москва. Кремъл не позволява на Вашингтон да се включи в разследването. Предполагаемият убиец е съден, но оправдан, а до поръчителя не се стига.

Вижте как кметът на Москва Юрий Лужков е решил да се бори с алкохолизма:
От 1 септември в Москва влиза в сила забрана за продажба на дребно на алкохолни напитки с етилов спирт над 15% от 22 часа вечерта до 10 часа на следващия ден, съобщи "РБК дейли".
Така се получава омагьосан кръг. Робството води до алкохолизиране на нацията, което пък води до по-голямо робство. Докъдето и да доведе това, не бих искал да съм там когато се случи. Но ако все пак живеех в Москва, вероятно през деня бих се презапасявал с алкохол.

Ако постингът ви харесва, моля гласувайте за него, за да стигне до повече хора.

1 коментар:

  1. SUPER TUPA statia!!!! Rusnacite piqt za6toto im e takuv bitut! Nie kato imame demokrazia i prividna svoboda,ot 20 godini, da ne bi da sme stastlivi??? S nai-niskite dohodi v ES,s ogromna prestupnost,organizirana i neorganizirana,sas sasipana ikonomika vecno v kriza,sozialna nesigurnost,politiceska nestabilnost,s ogromna bezrabotitsa,ot 50% do 90% izvun nai-golemite gradove,s malka i golqma korupzia kudeto i da stupnesh,ot sanitarkata v bolnitsata koqto "se griji" za bolniq(po-skoro za parite na bolniq),do suda kudeto trqbva da butnesh 500-1000 leva za da si registrishash firmata ili 20-50 leva na KATajiqta za da ne ti napishe akta. Strahotna demokraziq!!!! Strahotna svoboda!!! Napravo sme opiqneni ot tazi svoboda!!! I nie imahme svoboden duh prez 1990! I stanahme li stastlivi samo s nego???

    ОтговорИзтриване