27 август 2010 г.

Пука ли му на Симеон Дянков за българските пенсионери?


Няколо пъти писах за схемата, по която финансовият министър Симеон Дянков и премиерът Бойко Борисов източват сребърния фонд за пенсии. Основната част от доходите от управление отиват не във фонда за пенсии, а в държавния бюджет. Парите се дават на депозит в БНБ при ниска лихва, а доходите от управлението им се включват в "печалбата" на БНБ, която се превежда на правителството. Така вместо дългосрочно да се подсили пенсионната система, парите се харчат за текущи нужди на правителството, включително за спортни зали, български Лувър, картини на Пикасо и показване на древни кости.

Вижте последните новини по темата от в. "Дневник", който започна да следи въпроса:
От няколко месеца "Дневник" периодично задава един и същ въпрос на финансовото министерство - кога ще се изберат мениджъри на фонда. Отговорът е един и същ – изборът предстои, а дотогава парите ще се съхраняват в централната банка. Неофициално от ведомството посочват като причина наличието на по-важни приоритети като събираемостта на приходите и връзването на бюджета.
Това е признание, че източването не е случайно, а е целенасочена политика. Очевидно пенсионерите не са приоритет на Симеон Дянков.

Ако постингът ви харесва, моля гласувайте за него, за да стигне до повече хора.

1 коментар:

  1. Браво, държавата не внасяла пари за пенсии, били и те за държавните служители ?! Ама утре значи те ще взимат пари от парите за нашите пенсии - имам в предвид работещите в реалната икономика !?

    Значи ние също имаме право да не си внасяме данъците и осигуровките към държавата, защото те потъват в каца без дъно !!!

    Спрете да си плащате данъците !!
    Накажете алчните и безотговорни политици които ви крадат безнаказано !!

    ОтговорИзтриване