24 септември 2010 г.

Когато сте в болница не бийте, а псувайте


Медиите все по-често ни показват случаи на агресивно поведение в болниците. Това не е изненадващо предвид кризата, в която се намира българското здравеопазване. И тъй като по всичко изглежда, че и с новия ресорен министър здравните услуги няма да се подобряват, а по-скоро ще се влошават, можем да очакваме още повече случаи на физическа саморазправа.

Департаментът по психиатрия в бостънската Massachusetts General Hospital е направил изследване на ругатните, които често се чуват в американските болници от медицинския персонал, пациенти и техни роднини, което може да ни бъде особено полезно в тази кризисна ситуация:
Псуването може също да бъде използвано като психологически инструмент в услуга на оказването на помощ. Псуването може да осигури канал за пречистване от агресивни пориви и афекти, които се трупат както в лекаря, така и в пациента.
Накратко, ако усетите, че губите контрол, псувайте, за да избегнете насилието. Това, разбира се, няма да реши проблемите в здравеопазването. Там трябва социализмът да бъде замененен с капитализъм.

Ако постингът ви харесва, моля гласувайте за него, за да стигне до повече хора.

Няма коментари:

Публикуване на коментар