28 септември 2010 г.

Полицията и бирената индустрия срещу легализирането на марихуаната в Калифорния


През ноември в Калифорния ще се проведе референдум за пълно легализиране на марихуаната. Както при всяка промяна, и тук освен печеливши има и губещи. На тази основа, с малки изключения, се оформя и лагера на отхвърлящите промяната, според статия в The Huffington Post:
Калифорнийската асоциация на дистрибуторите на бира харчи пари, за да се противопостави на предложението за легализация на марихуаната, което ще се гласува на референдума през ноември.

Алкохолната индустрия отдавна гледа на търговията с наркотици като заплаха за продажбите, тъй като потребителите може да заменят тревата с пиене. Нощ, изкарана на дивана пушейки марихуана и гледайки телевизор е нощ, неизкарана в бара.

Продавачите на бира са първите конкуренти на марихуаната, които официално се включват в дебата. Поддръжници на инициативата наблюдават отблизо продавачите на алкохол и вино, както и фармацевтичната индустрия, за да видят дали и те ще се включат в дебата в оставащите седмици.

Public Safety First [комитетът, организиран за да се противопостави на легализирането] е сериозно финансиран и от една друга индустрия, чиито интереси са заплашени от легализацията на марихуаната: пазителите на закона. Федералното и щатското финансиране на полицията за война срещу наркотиците е значителна част от бюджетите на местните сили.
Както обикновено когато се обсъжда важна законова промяна, водещи са не ценностите, а интересите.

Ако постингът ви харесва, моля гласувайте за него, за да стигне до повече хора.

Няма коментари:

Публикуване на коментар