16 октомври 2010 г.

Искате да свалите някого. Облечете се в червено


Група психолози откриват силна връзка между цвета на облеклото на жените и сексуалното поведение на мъжете:
При много нечовешки примати показването на червено от женската увеличава привличането на мъжкия от същия вид. В два експеримента изследваме аналогичния ефект при хората, по-специално дали червената женска дреха увеличава привличането на мъже. В първия експеримент мъжете, които говорят с жени в червено избират да задават по-интимни въпроси в сравнение с мъжете, говорещи с жени в зелено. Във втория експеримент мъжете, които говорят с жени в червено избират да седнат по-близо да тях, отколкото мъжете, говорещи с жени в синьо.

Нашите открития предполагат, че червеното е основен несловесен знак, който влияе върху свързаното с възпроизводството поведение при различните видове.
Според друго изследване същото се отнася и за жените когато общуват с мъже в червено:
В серия от седем експеримента ние доказваме, че жените възприемат мъжете като по-атрактивни и сексуално желани, когато ги виждат на червен фон, или облечени в червено.
Изводите: първо, когато искате да свалите някого носете червено и второ, ако се регистрирате в сайтове за запознанства, сложете снимка, на която сте в червено, или поне сте снимани на червен фон. И едно важно уточнение: според изследването това не се отнася за хомосексуалните.

Снимка: sxc.hu, Scott Snyder

1 коментар:

  1. Читател на блога ми направи забележка, че "хомосексуалист" има негативно звучене и е по-коректно да използвам "хомосексуален". Коректорката на Forbes потвърди това. Промених думата в текста и моля всички, които са се почувствали засегнати да ме извинят за грешката.

    ОтговорИзтриване