22 януари 2011 г.

Среден пръст за мутрите със сигнални лампи и "специалните" хора, които возят



Вчера стана поредната катастрофа, причинена от Националната служба за охрана (НСО). Този път виновникът е от кортежа на премиера Бойко Борисов. Ето кой какво казва според в. "Дневник":
Шофьорът на пострадалия автомобил Яна Петрова твърди, че автомобил със специален режим на движение е изблъскал колата от пътя и го принудил да влезе в банкета.
"В момента, в който джипа ме изпреварваше, приближи максимално до мен, ожули ми вратата - лявата на колата, огледалото се сви и се прибра навътре, показа се една ръка от прозореца, която удари с юмрук по тавана. Всичко стана за броени секунди, даже не можех да осъзная какво се случва", разказа потърпевшата Яна Петрова пред БНТ.
От НСО твърдят, че инцидентът е станал неволно. Петрова се е отклонила рязко вляво и затова двете коли са се закачили. От службата припомнят, че автомобилите им се движат със специален режим, за което имат и съответната сигнализация.
Аз нямам съмнение в думите на Яна Петрова, защото няколко пъти ми се е случвало да бъда избутван от пътя от светещите и свирещи автомобили на НСО, превозващи някой виден държавник. Последния път беше миналата година, когато пътувайки от София към Панчарево бях избутан в банкета от няколко коли на НСО. В колата бяха жена ми и двете ми деца. Не се стигна до инцидент единствено защото съм много опитен шофьор.

От този случай насам не давам път на автомобилите със сини лампи. Вместо това им показвам среден пръст, за да няма съмнение какво е отношението ми към тях.

Според мен наглостта на властта и охраняващите ги мутри ще продължи докато обществото ни реагира и покаже какво мисли за "специалните" хора в колите със синьо-червени лампи и бруталното им поведение на пътя. Ако искате да променим специалния им режим, покажете им среден пръст и не ги пускайте. Те не са по-специални от нас. Напротив.

Илюстрация: kay82, sxc.hu

10 коментара:

  1. Продължавам си по задачите.Няма да се дам и да бъда спъната

    ОтговорИзтриване
  2. Изненадващо е, че от НСО не отричат за случката.

    ОтговорИзтриване
  3. Рядко им се случва да не отричат. А аз се питам дали пък катастрофата не е предизвикана умишлено от служител на НСО? Не е ли възможно да е поредното "активно мероприятие" и удар по имиджа на Борисов? Все пак НСО е на пряко подчинение на президента, нали? И охраняваният /който и да е той/ няма право да им нарежда нито откъде да минат, нито как да карат, нито кога да спрат.

    Още за НСО: Напишете в Гугъл "Николай Марков НСО" и четете. Интересни неща разказва човекът. Отдавна ги говори. Но него не го канят в "Шоуто на Слави"...

    ОтговорИзтриване
  4. За жените водачки е доста трудно ориентирането в ляво и дясно, особено зад волана

    ОтговорИзтриване
  5. Господата от НСО явно не познават закона или поне го четат на криво.

    Член 92 ал.2:
    Разпоредбите на ал. 1 не освобождават водачите на моторни превозни
    средства със специален режим на движение, както и водачите на съпровожданите от тях
    автомобили от задължението да управляват по безопасен начин.


    Въпрос на време е да се появят видео клипове от подобни инциденти и да се променят нещата (или поне някой да поеме някаква отговорност).

    ОтговорИзтриване
  6. Отношението към властта винаги трябдва да е ясно определено и показно изказано.

    ОтговорИзтриване
  7. Аз също не им давам път и много ме дразнят. Дон БоБо винаги е бил такъв още от време оно, когато макар и никаквец се движеше с кортеж от 2-3 коли.

    Напълно нормално е случилото се, след като на власт са мутри, Чалгари, ченгета и въобще хора пропагандиращи понякога и директно сила, злоба и агресия.

    Само вижте последните случки:

    Дон БоБо не посети Голямата статуя на Буда, но присъства на две демонстрации на традиционни бойни изкуства. Я ги знаем тия неща, казал като оправдание новият Буда: http://is.gd/adBCMC

    Но .... хората това искаха ... мъжкар, твърда ръка, силови властимащи ....

    ОтговорИзтриване
  8. И ДУМАЛ БЯХ ЧЕ НЯМА ВЕЧ ДА ПЛАЧА ЗА МЪКИТЕ НА ТОЗ НАРОД....... ДОКОГА ЩЕ ИЗТЪРПИМ Е ВЪПРОС НА ВРЕМЕ.ЛИЧНО НА МЕН МИ ПРЕЛИВА!!!!!

    ОтговорИзтриване
  9. "Според мен наглостта на властта и охраняващите ги мутри ще продължи докато обществото ни реагира и покаже какво мисли за "специалните" хора в колите със синьо-червени лампи и бруталното им поведение на пътя. Ако искате да променим специалния им режим, покажете им среден пръст и не ги пускайте. Те не са по-специални от нас. Напротив."

    Това извинявам се са глупости!
    Все едно пиян капут да препречи ескорта на Обама.
    Може да не е "пиян капут", а терорист.
    За такова препречване на правителствен ескорт в белите държави има сериозни наказания, а в разните тотали ще те гръмнат без да се поколебаят.
    Ми че то се вижда - коли със специален режим, с буркани и т.н.
    Неее. Ние си караме по средата и това е!
    Ами ако в този автомобил седи човек с гранатомет?!
    Неее, това съм аз и те ми нарушиха правата.
    Ако тая булка не може да кара автомобил да си седи в къщи.
    Затова питам всички "анти" - това огледало дето го имате за какво е? За да не отстъпвате път?
    Гледам ви такива които, когато линейка пищи давате газ за да не изпуснете светофара.

    ОтговорИзтриване
  10. подкрепям Елизар.Само който не е чел закони и правилници за движение по пътищата и улиците, може да пише за средния пръст.И то тук. На пътя......, щото не можем да го видим.

    ОтговорИзтриване