20 април 2011 г.

Кризите на Бойко Борисов

Може би се чудите защо почти целия свят отдавна забрави за икономическата криза, а България още стагнира. И защо премиерът Бойко Борисов чрез своите изказвания, действия и бездействия прави всичко възможно българската икономика да не излезе от кризата.

Открих един от възможните отговори благодарение на статия във в. "Дневник" за завода за преработка на отпадъци в София:
По предварителни данни на общината депото в Суходол ще се запълни в края на 2012 г., а по последните прогнози заводът ще е готов най-рано през 2014 г. От обясненията, давани от "Московска" 33, става ясно, че освен на добрата работа по сепарирането общината разчита и на кризата, която е намалила изхвърляните от граждани и фирми отпадъци с една трета.
Тоест ако България излезе от икономическата криза, София ще влезе в криза с боклука. А при нея премиерът трудно може да прехвърли вината навън, например на глобалната криза с боклука. Това ми изглежда като сериозен стимул Бойко Борисов да полага усилия да задържи икономическата криза.
Снимка: Vladimir Petkov, flickr

3 коментара:

  1. Светът "излиза от кризата" чрез печатане на пари, което е като да гасиш огън с бензин. Българската икономика не "излиза от кризата", защото (а) държавата не може да печати пари (за щастие) и (б) защото нищо не създава. Отделен въпрос е че коалицията ДС-ТИМ е напълно в състояние да усвоява толкова, че да неутрализира икономическия ръст.

    ОтговорИзтриване
  2. А стига, абсурдно е. Дали?
    Няма толкова акъл, че да направи или възприеме подобна изтънчена математика. :)) Просто е некадърник, обградил се с некадърници.

    ОтговорИзтриване
  3. По-скоро се издигат некадърници на ключови позиции, за да може да се краде повече..

    ОтговорИзтриване