2 ноември 2011 г.

Google обича блога Икономика на всичко

Една любопитна новина за блога Икономика на всичко. На думата "икономика" блогът ми излиза на четвърта позиция след Уикипедия с двете значения на думата и Блога за икономика на Георги Ангелов. Министерството на икономиката е на... десето място. При това не съм правил нищо специално за т.нар. оптимизиране (search engine optimization), дори нямам профил в Google+. Просто Google обича Икономика на всичко :-)


7 коментара:

  1. Ще има ли нова ТОПИК анкета?

    ОтговорИзтриване
  2. Браво! А сега да се похваля и аз: на думата "блог" блогът ми излиза на осмо място, преди, забележи, The Official Google Blog :) И веднага след TopBlogLog. Всъщност, редовната активност, качественото авторско съдържание и полезността на информацията са факторите, които имат значение, преди всички класации. Откривам ги и при теб. Поздрави за усилията! А, иначе, няма как да сме по-напред от Гугъл в Гугъл, нали? :)
    И една реална шега за финал: спрях да печатам визитки, откакто вече мога спокойно да казвам на хората, че трябва само да напишат "Тишо" в Гугъл и да щракнат в/у първия резултат :)

    ОтговорИзтриване
  3. Съжалявам, че ще разочаровам автора на блога, но от известно време (над година) резултатите от търсенето в Гугъл са персонализирани. С други думи, ако аз напиша икономика в Гугъл при мен ще са съвсем различно подредени резултатите (7-мо след като го проверих). Все пак след като блога не е специално оптимизиран постижението е много добро. Честито :)

    ОтговорИзтриване
  4. Точно това имах предвид с "няма как да сме по-напред от Гугъл в Гугъл, нали?" Но, колкото и да са персонализирани, резултатите винаги си приличат. Всъщност, никаква оптимизация не може да замени 6 години упорит труд в създаване на ново и качествено авторско съдържание.
    Редовността на публикациите е друг фактор, който високо се цени от търсачките, както и референциите от публикации в други сайтове / блогове. Така че, упоритият труд в продължение на години може да се замени от много по-широка социална мрежа онлайн или от известна доза публичност, какъвто е случаят. Но, на първо място стоят качественото съдържание, добавената стойност и редовността на публикациите. "Икономика на всичко" изпъква и по този показател. Аз лично взех да го следя, след като дълго време само го наблюдавах. Накрая седнах и наведнъж изчетох всичко. :)
    С желание да не се повтарям и с риск да стана вече досаден, но и в стремежа си да бъда максимално полезен / информативен, си позволявам да сложа тук линк към "Разни (мазни) блогърски препоръки", където е разказно всичко останало :) Поздрави, Александър! И успех на Матеев - авторът на най-добрия блог за икономика в Бе Ге, според мен. Не само Гугъл го обича. И читателите-писатели също го харесват, даже много!

    http://asktisho.wordpress.com/2011/02/01/mazni/

    ОтговорИзтриване
  5. Браво! Поздравления за качествените публикации и упоритостта! Всичко това се възнаграждава :-)

    ОтговорИзтриване
  6. Google е с персонализирано четене, явно четеш повече блога на Гогата Ангелов отколкото собствения си :))

    ОтговорИзтриване
  7. Благодаря на всички и пожелавам на блогърите все по-добри позиции в Google

    @Анонимен
    Много време ми отне първата анкета ТОПИК, а интересът беше по-слаб от очаквания. Въпреки това не съм се отказал, но може би ще прехвърля проекта в българския Forbes.

    @Александър
    Много интересно, не подозирах, че Google е станал толкова умен

    @asktisho
    Това, което Александър казва се потвърждава и за твоя блог, при мен си на 8-ма позиция на думата "блог", а веднага след теб е... Икономика на всичко :-) но това излиза при мен...

    @Anton
    Чета го, той си заслужава, препоръчвам неговия блог на всички, които искат България да просперира

    ОтговорИзтриване