15 февруари 2012 г.

Най-влиятелните българи


Колегите ми от американския Forbes правят от много години класацията топ 70 на най-влиятелните хора в света, която се цитира от медиите по цял свят. От няколко месеца насам работя по първата класация на Forbes България за най-влиятелните българи и на първия рожден ден на списанието в края на март ще публикуваме в списанието топ 30 на най-влиятелните българи.

Работата ми по този проект се оказа много по-интересна отколкото съм си представял. Интересно им беше и на десетките добре информирани (според мен) хора от различни сфери, с които се срещнах до момента, за да чуя тяхното мнение и да направят своята класация. Ако ви се вижда интересно, можете да се включите в дебата за най-влиятелните българи. Във форума на сайта на Forbes България можете да направите вашата класация. За да ви помогнем, там публикувахме нашата методология, както и примерен списът от 60 кандидати за топ 30. А в анкетата в блога на Forbes България можете да посочите първите 10.

6 коментара:

  1. Красьо Черния и други подобни мушмороци.

    ОтговорИзтриване
  2. Интересно,ще следя за развитието на темата!
    Трейлъри

    ОтговорИзтриване
  3. А къде е журналистът Иво Инджев?

    ОтговорИзтриване
  4. @ Камен
    За съжаление не се очертава в класацията да влезе журналист. Вие на кое място бихте сложили Иво Инджев и кои от 60-те в нашия примерен списък ще са след него?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Професор Ботьо Таков , но за съжаление е покойник . Иво Инджев е след него .

      Изтриване