23 август 2010 г.

Геновева Алексиева ли е виновна за измислената клинична пътека?


В. "Дневник" пише за поредния корупционен скандал в здравеопазването:
Офталмолотгът проф. Православа Гугучкова обвини в интервю пред в. "Труд" депутата от ГЕРБ д-р Геновева Алексиева, че е източва здравната каса чрез безсмислена пътека за болнично лечение на мързеливо око при децата. По думите на проф. Гугучкова касата преди месец е включила заболяването, и то към друга пътека, и плаща за такова лечение.

"Мързеливо око се лекува само извънболнично - с упражнения на зрението, които се правят в продължение на месеци и години, докато се възстанови зрението. С 3 дни приемане в болницата нищо не помага и е даже смешно", казва в интервюто офталмоложката. Тя подчертава, че д-р Алексиева има своя частна клиника за очни болести при деца, която работи със здравната каса.

Проверка на "Дневник" показа, че Алексиева и дъщеря й Виолета Чернодринска работят в очна клиника "Визус". Търговският регистър сочи, че клиниката е собственост на Виолета Чернодринска и на фирма "Сиал 271", която пък е собственост на мъжа на депутатката Силви Алексиев.
В този конкретен случай има ясен виновник: депутатът от ГЕРБ Геновева Алексиева - поредният случайно попаднал в политиката лъжепредприемач, който използва властта си, за да краде от българските данъкоплатци. Тя най-вероятно ще бъде наказана от Бойко Борисов, който едва ли ще пропусне случая да се покаже отново пред българския народ като морален съдия от последна инстанция. Но неговата присъда, независимо дали ще бъде порицание или изхвърляне от постове, организации и институции, нито ще премахне корупцията, нито ще сложи край на хаоса в здравеопазването. Защото проблемът е социализмът в българското здравеопазване, който вместо качествени и ефективни здравни услуги, стимулира корупцията и хаоса. А вината за това не е само на Геновева Алексиева, а на всички правителства през последните десетилетия, които не подзволяваха свободен пазар на здравните и здравноосигурителните услуги. Ако Бойко Борисов иска да излекува здравеопазването в България, трябва бързо да изхвърли от него държавата и да осигури свободна конкуренция между частни доставчици на здравни услуги и между частни здравни осигурители.

Ако постингът ви харесва, моля гласувайте за него, за да стигне до повече хора.

Няма коментари:

Публикуване на коментар