3 август 2010 г.

Как импотентността създаде нова ниша за Георги Първанов


Кольо Колев е социолог, когото асоцирам с професионална, интелектуална и морална импотентност. Президентът Георги Първанов е най-вредният човек за икономиката и просперитета на България, който за разлика от шимпанзето (което в 50% от случаите би уцелило правилното решение на въпрос с две алтернативи), винаги е на грешната страна. Вижте какво казва Кольо Колев за Георги Първанов:
Засега нямаме такъв субект, но определено бих казал, че има много сериозна политическа ниша и бих казал социална ниша, това е нишата на здравият разум определено. Много хора усещат дефицит на здрав разум в политиката, отново се връщаме на някакви такива гръмки противостояния, някакви шаблони.

Случи се нещо много важно, нещо много болезнено за хората и Първанов се яви говорител на това нещо, говорим за промените в трудовоправното законодателство, отмяната на отпуските, историята с отпуските, историята с покачването на пенсионната възраст, всичко това естествено се отразява и Първанов се явява защитник в крайна сметка на много хора, които се чувстват ощетени то всички тези неща.

Той се явява пряк изразител на опозиционното, така че съвсем естествено той заема тази ниша и се опитва малко или много, от една страна дистанцирайки се от БСП, от друга страна незаявявайки своята по-скоро центричност, отколкото противопоставяне в ляво-дясно, да заеме позицията именно за това, което тази ниша, за което има дефицит, а това е усещането на здрав разум в политиката.
Гади ми се и от Кольо Колев, и от Георги Първанов. Ако Първанов е здравият разум и алтернативата на провалящия се вече Бойко Борисов, нищо добро не ни чака.

Ако постингът ви харесва, моля гласувайте за него, за да стигне до повече хора.

Снимка: Wikipedia

Няма коментари:

Публикуване на коментар