7 септември 2010 г.

Новото последно: данъци ще се вдигат, но през задния вход


Премиерът Бойко Борисов и финансовият министър Симеон Дянков многократно обещаваха през последните няколко месеца, че няма да вдигат данъците. Но ето последните новини по темата:
Държавата ще се опита да повиши допълнително приходите в бюджета през следващата година чрез няколко промени в данъчното законодателство, които Министерството на финансите е обявило на сайта си в събота. Предвижда се понижение на основни амортизационни ставки, налагане на единен ДДС в туризма от 14% и вдигане на акциза за горивата. Като мярка е планирано и облагане с 10% на всички плащания към офшорните фирми за услуги, които те са направили в България.

Министърът на труда Тотю Младенов пък ще предложи минималната заплата да стане 270 лв. от догодина, с което да се повишат приходите в осигурителната система.
В друг текст на в. "Дневник" идеята за скрито вдигане на осигуровките е доразвита:
В интервю за "24 часа" Христина Митрева [управител на НОИ] пък предложи таванът на осигуровките да стане 2200 [сега е 2000] лв.
Ако досешният модел на комуникация продължи, скоро очаквам правителството да опровергае тези предложения. А какво наистина ще стане с данъците от 2011 г. сигурно и премиерът още не знае.

Ако постингът ви харесва, моля гласувайте за него, за да стигне до повече хора.

Илюстрация: Matt Aiello, sxc.hu

Няма коментари:

Публикуване на коментар