16 юни 2010 г.

Ефективността на българския Рамбо

Показните полицейски акции на Бойко Борисов му донесоха много слава в чужбина, както и прякора българския Рамбо. Във филма обаче екшън героят Рамбо беше свръхефективен, макар и в избиването на хора. В този смисъл прякорът съвсем не изглежда подходящ за Борисов, чиято ефективност е под нулата:

"От 17 декември до средата на юни арестуваните по време на акциите на МВР са около 243, а задържаните от съда - около 55. И може би най-важният факт - нито едно от образуваните дела по акциите на МВР не е внесено с обвинителен акт в съда за разглеждане по същество."
Това ми напомня за онзи стар социалистически виц, в който един копае дупка, а друг след него я зарива. Някакъв човек ги попитал какво правят, а те обяснили, че засяват борова горичка. А защо не слагате борчетата, попитал човекът. Ами този, който трябваше да ги слага не дойде на работа, отговорили те.

Подобно е положението и с борбата на Борисов срещу престъпността. Има заетост, харчат се ресурси (това са всъщност нашите пари), но няма продуктивен резултат. Накратко, кипи безсмислен труд.

Ако постингът ви харесва, моля гласувайте за него, за да стигне до повече хора.

Илюстрация: Troy Newell, sxc.hu

Няма коментари:

Публикуване на коментар