16 юли 2010 г.

Кевин Спейси очовечава банкерите и трейдърите

Ню Йорк Таймс разказва за подготовката на Кевин Спейси за ролята му на трейдър във филма Margin Call:
"Опитвам се да очовеча банкерите", казва спечелилият Оскар актьор Кевин Спейси, който играе ролята на опитен трейдър. "Всеки говори за факти, цифри и дълг. Аз се интересувах повече от това, което те чувстват."

Той казва, че за да се подготви е проучвал за следи като психологически детектив.

Господин Спейси е обикалял инвестиционни банки, ровил е за златни зърна от вестникарски статии за финансовата криза и от книгата Too Big to Fail и дори е изкопал стари речи от Алан Грийнспан, бившият председател на Федералния резерв.

Някои от неговите най-дълбоки прониквания са дошли от разговори с опитни банкери и трейдъри от Wall Street. По време на дискусиите той ги е питал: "Как се чувствахте на сватба на приятел, или в бар, когато знаехте, че цялата къща от карти всеки момент ще се срути?"

"Слушах с известна степен на изненада за тежестта да знаеш нещо, което другите не знаят, как това променя взаимоотношенията - това, което момчетата не могат да кажат дори на техните съпруги в кулминацията на бъркотията", казва господин Спейси. Много от трейдърите, които той е открил, са били разгневени за някои решения, които са помогнали да се осигури оцеляването на техните фирми, но също са съсипали дългогодишни връзки на доверие между тях, техните клиенти, и техните колеги.
Ако постингът ви харесва, моля гласувайте за него, за да стигне до повече хора.

Снимка: Wikipedia

Няма коментари:

Публикуване на коментар