13 юли 2010 г.

Бойко Борисов също страда...

Наскоро отново разбрахме, че българите сме най-малко щастливите европейци. Това сигурно няма да ви успокои, но изглежда, че и премиерът Бойко Борисов не е изключение. Ето избрани части от актуално интервю с него в "Стандарт":
Аз какви стихотворения и поеми от разни каки по мой адрес съм слушал, да ме е срам да ги чуя, но не коментирам.

- Имате ли си любим виц за вас? В последно време излязоха доста.
- Не са ми любими да ги слушам, но все има кой да ми ги каже. Даже преди ден ми разказаха последния - настроението в държавата било Бойко, Цветан и рози, а парите ги дянкали. Не ми е много приятно, но на никого не го пожелавам. Хората казват: щом има вицове за теб, значи си фактор. Не ми е приятно, но няма кой да ме пита. Народното творчество си върви.

- Какво взе управлението от Бойко Борисов?
- Всичко. Погледнато реално, последните 11 години. За съжаление най-хубавите на мъжа или последните хубави за мъжа ми заминаха, без да ги усетя. Главен секретар 5 години, 4 години кмет, сега една година премиер, избори, избори, избори. Всеки ден от сутрин до вечер хората знаят къде съм, какво правя. И на всеки проблемите да реша...

- Италианският премиер Силвио Берлускони ви изненада с часовник "Булгари" за рождения ден, носите ли го?
- Не обичам да нося часовници. Ако сте забелязали, не нося часовник. От каратето много ме болят китките, още не могат да ми минат травмите по кокалите на ръцете. Като ми постои малко часовник на ръката, започва нещо като ревматизъм и ми е неприятно

- Дарина Павлова се похвали, че по Берлускони също ви е изпратила подарък за рождения ден. Какъв е?
- Не знам, не съм гледал. Много често, когато дойдат сираци или бедни хора, им давам подаръците си.

- Гледачката на Берлускони Ви предрече сватба. Вярвате ли й?
- Още като се развеждах преди 30 години, си обещах да не се женя повече. Така че, виж лошо е, ако октоподът Паул го беше предрекъл. Тогава щях да изпадна в паника, в криза. А сега, както се казва, толкова саможив станах, че... Действително ми липсва нормалното общуване, което имат хората - да излезеш по магазините, да седнеш на кафе, да се разходиш някъде.

- Какво ще правите през годишния си отпуск? Стана ясно, че ще имате поне 22 дни.
- 22 дни по документи. Иначе кой ще ми даде? То няма и кой да питам да ми разреши почивка, но след като изисквам от всички, и аз ще се водя по документи в отпуска, но това не ми пречи да си работя.
Ако постингът ви харесва, моля гласувайте за него, за да стигне до повече хора.

Снимка: kaladan, flickr

2 коментара:

  1. "Всеки ден от сутрин до вечер хората знаят къде съм, какво правя. И на всеки проблемите да реша..."

    Значи той си мисли, че на всеки от нас може да реши проблемите?! Тц-тц-тц... което показва не само че е пределно авторитарен, но и че изобщо няма десен мироглед... аз предупреждавах с тия негови изцепки "аз им дадох 3 милиона", "аз ви направих метро", "аз им изчистих боклуците" и пр., но кой ли ме послуша тогава?!

    ОтговорИзтриване
  2. Бат'Бойко ако беше десен, никога нямаше да се радва на подкрепата, която има. Или ако беше по-интелигентен, по-скромен или по-начетен. Не и в България!
    Да си десен, освен другото означава, че в управлението вършиш онова, което е необходимо за просперитета на държавата, която управляваш, без в тази дейност да те спира непопулярността на мерките, които трябва да предприемеш и неизбежният спад на популярност от това. Бат'Бойко се интересува на първо място от рейтинга си и след това от всичко останало, но само ако не влиза в противоречие с първото.

    ОтговорИзтриване