11 май 2010 г.

Ура, Бойко Борисов се научи да казва "не"

Премиерът Бойко Борисов май най-после разбра, че трябва да е много по-твърд по отношение на бюджетните разходи, за да приключи мандата си успешно. Това е голям напредък и заслужава поощрение. Преди няколко години икономистът Георги Ангелов казваше, че има вреден популизъм, но има и полезен популизъм. Днес Борисов ни даде прекрасен пример за полезен популизъм по повод протестите на ВУЗ-овете и БАН:

И здравето е приоритет, и театрите са приоритет. Кое не е приоритетно в тая държава - и сигурността? Така че мойте уважения към всички, но когато цяла Европа се тресе от криза, режат пенсии, режат заплати, режат какво ли не, тези ВУЗ-ове трябваше да отидат да протестират в деня, в който вдигнаха с 900 млн. пенсиите в България, в деня, когато си тръгна предишното правителство. Щом са такива специалисти и експерти трябваше да излезат и да кажат: Извинете, но от къде ще дойдат тези пари в условията на криза? Сега искам да им кажа, че тази година ще е трудна, ще издържиме и в следващите години всичко ще си дойде на мястото. За това нека протестират, нека им чуят гласа хората, нека знаят за какво става въпрос. Аз мисля, че всички сме длъжни да затегнем малко колана във времето на криза. Ние в криза сме били от 2-3 години, но тогава всички сте си мълчали, а аз съм строял през това време детски градини.

Снимка: kaladan, flickr

1 коментар:

  1. Нда. Наистина трябваше да почне отнякъде. И съвсем естествено почна от образованието. Логично е, то на него нищо не е успяло да му даде, това, образованието, така че ако ще трябва да се врътва кранчето, нека оттам да бъде. Пък от останалите пробойни нека си тече. Важното е, че Бацо най-сетне научи думичката "не".

    Вилияна

    ОтговорИзтриване