24 юни 2010 г.

Росен Плевнелиев и Трайчо Трайков срещу Бойко Борисов

Усещам някакво раздвижване в правителството, което се надявам да не е постановка. Може би на по-пазарно мислещите министри им омръзна да бъдат унижавани от премиера Бойко Борисов, който на всичкото отгоре ги води към провал, а страната - към поредната икономическа катастрофа.

Наскоро финансовият министър Симеон Дянков се противопостави на най-вярното куче на Борисов - другия вицепремиер и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов. Преди два дни министърът на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков се противопостави директно на Борисов (който нарече ЕРП-тата колонизатори, които "си правят каквото искат с народа" и им организира зрелищни акции на специалните служби) като обясни, че аутсорсингът не е престъпление, а нормална бизнес практика и обвиненията на премиера към ЕРП-тата са прибързани. Сега и министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев подкрепи тезата на Трайков и предложи единственото възможно решение на проблемите в енергетиката:

"Не може да хвърляме цялата вина на ЕРП-та. А къде е била държавата през тези години?"

Голямата дума за България е енергийна либерализация, каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев пред БНТ.

Според него цената на тока и газа трябва да се определя от енергиен борд, а не от регулатори. "Пазарът трябва да диктува правилата", каза още той.

Всеки министър, който лансира пазарни идеи и се бори за реализирането им със сигурност ще има подкрепата на независимите либерални икономисти, включително и моята.

Ако постингът ви харесва, моля гласувайте за него, за да стигне до повече хора.

Снимка: Miguel Saavedra, sxc.hu

4 коментара:

  1. Групата не е изненадваща - http://az-pitam.org/nk/?p=717

    ОтговорИзтриване
  2. хубава класификация :-)
    и за Игнатов не съм изненадан, той се опитва да прави смислени неща

    ОтговорИзтриване
  3. класификацията е убийствено яка :-)

    ОтговорИзтриване
  4. По пазарно ориентираните министри в момента в който се противопоставят на бат'Бойко, тутакси ще бъдат разкарани. Ако не се противопоставят, ще стоят министри, ама тогава пък какво от това че са пазарно ориентирани...
    Искам да кажа че провалът и икономическата катастрофа и този път няма да ни избягат.

    ОтговорИзтриване